De Veganistische Keuken is plek voor iedereen die bezig is met zijn of haar gezondheid en een optimale gezondheid wil bereiken.
Makkelijke, lekkere recepten en wetenschappelijk goed onderbouwde informatie dat is waar wij voor staan. We delen graag onze kennis en willen een plek zijn waar je geïnspireerd wordt door makkelijke recepten en betrouwbare informatie. Iedere dag zetten we ons online in om jou te informeren en inspireren.

De Veganistische Keuken wordt gemaakt door Peter Blenkers en Trientje Blenkers-Klein, hieronder stellen we ons graag aan je voor!

Geboren in het Noord=Limburgse Gennep groeide ik vrij bourgondisch op, ik had al vroeg een liefde voor eten en koken. Dat ik op mijn 15e koos voor het koksvak was dan ook niet zo verassend. Inmiddels ben ik 41, chef-kok en heb ik nog steeds die liefde voor eten en koken. 

Die liefde en passie stop ik dan ook met heel veel liefde in de Veganistische Keuken. Dat ik veganist zou worden lag in eerste instantie niet zo voor de hand, want ik ben opgegroeid met het idee dat je vlees, zuivel en eieren nodig bent voor een goede gezondheid. Inmiddels weet ik beter en dat heeft mijn eigen gezondheid erg goed gedaan.

Ik heb geen huidklachten meer, ben 17 kilo afgevallen en een fit en vitaal persoon. Doordat ik zelf heb ervaren wat het eten met mij doet en doordat ik weet hoe moeilijk de overstap kan zijn van vlees eten naar een volledig plantaardig voedingspatroon, vind ik het extra leuk om mij in te zetten om lekkere recepten te maken waar ook jij de gezondheidsvoordelen van gaat merken. Eten waar je lichaam en geest blij van wordt, dat is het doel!

 

Toen ik van de middelbare school kwam koos ik in eerste instantie voor de kant van toerisme en                  rondde later een opleiding af in marketing en communicatie. Ik rolde in de klantenservice en daar heb ik      jaren met veel plezier gewerkt. Tot ik op mijn 30e kampte met een angststoornis  en dacht is dit het nu? Ik wilde meer en ik wilde een betere gezondheid, want mijn gewicht was al jaren een probleem en van            energie was ook niet echt sprake. Ik schoolde me om tot voedingsdeskundige en heb veel bij- en nascholingen gevolgd op het gebied van orthomoleculaire darmtherapie, hormonen en het brein. Nog altijd volg ik veel bij- en nascholing op voedingsgebied omdat ik het belangrijk vind dat kennis niet achterloopt.

Whole food plant-based eten kwam later op mijn pad doordat de bevalling van onze zoon Jip mijn lichaam weinig goed had gedaan. Ik wist veel van voeding, maar ging me steeds meer verdiepen in wetenschappelijk onderzoek. Dat heb ik toegepast op mezelf en dat heeft mijn leven compleet veranderd!

Alle informatie die je leest op onze site komt ook uit wetenschappelijke onderzoeken en informatie. 

Ik help je graag op weg met betrouwbare informatie!