Print Friendly, PDF & Email

Cashewnoten zitten bomvol voedingsstoffen én hebben een heerlijke smaak. In dit artikel vertelden we al waarom cashewnoten echt iets is om in je voorraadkast te hebben (tenzij je allergisch bent natuurlijk).

Deze cashewnotenpasta is echt super makkelijk om te maken en je kunt ook eindeloos variëren met de smaken. Je kunt er ook een schepje cacao door doen dan heb je een chocoladepasta van cashewnoten en je kunt er ook andere kruiden door doen of een schepje edelgistvlokken voor een wat hartige smaak. Het is ook net waar je het voor wilt gebruiken, want het kan op een boterham, maar natuurlijk ook lekker voor bij de borrel.

Cashewnoten zijn heerlijke nootjes, maar het is wel zo dat de werkomstandigheden waarin ze moeten worden gepeld niet altijd even fijn zijn. De mensen worden zwaar onderbetaald, terwijl het heel zwaar werk is. De schillen van de nootjes zijn te hard om te pellen, daarom moeten ze worden geroosterd. Bij het pellen komt dan zuur vrij dat de huid verbrand en de juiste bescherming is er niet altijd, mede vanwege het feit dat dit moet worden gekocht én de lonen heel laag liggen. De mensen zijn hun werk hard nodig, waardoor het kopen van cashewnoten zeker goed is, maar je kunt een steentje bijdragen door FairTrade cashewnoten te kopen. Die zijn er ook in de gewone winkels, let even op het logo. Zo krijgen de boeren ook de eerlijke prijs die ze verdienen!

Dit heb je nodig (voor 1 klein weckpotje)

200 gram ongebrande cashewnoten
1/2 theelepel vanillie extract
1 theelepel chilipoeder

Zo maak je deze vegan cashewnotenpasta

Doe de ingredienten in een keukenmachine en maal dit vervolgens fijn. Hoelang is een beetje afhankelijk van hoe je jouw cashewpasta wilt hebben. Wil je een helemaal gladde pasta, dan moet je het zeker 5 tot 10 minuten laten draaien. Wil je liever wat stukjes er nog in, dan maal je het wat korter. Als je iets meer stukjes er in wilt, kun je eventueel een eetlepel water toevoegen om er ook een smeuïgheid aan te krijgen.

Eet smakelijk!

Heb je het recept gemaakt?
Laat ons dan weten wat je er van vindt! Dat vinden we heel erg leuk. Je kunt hieronder een reactie geven of op onze Facebook of Instagram account.
Tag ons via @deveganistischekeuken of gebruik de #deveganistischekeuken

UNIEKE ACTIE!!

Wil jij heerlijke whole food plant-based recepten? Dan hebben we nu een toffe aanbieding, onze 3 e-books zijn nu te koop met 50% korting. Je hoeft dus niet te kiezen, je krijgt ze alle 3 tegelijk en in totaal 87 recepten zoals een heerlijke kaassaus, een no-meatloaf, een croque monsieur, een heerlijke kerrie-ei salade en meer! Klik hier voor alle informatie

 

 

 

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Klik hier voor hét boek over whole food plant-based eten!

 

Boost je gezondheid met plantaardig eten

Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This