Print Friendly, PDF & Email

Naar aanleiding van ons bericht in onze Facebookgroep Healthy Vegan over vegan kaas werden er veel receptjes gedeeld, veel toch nog die niet helemaal whole food plant-based waren en omdat wij toch hoog op ons verlanglijstje een vegan kaasje maken hadden staan gingen we aan de slag.

Het bleek echt een makkie om zelf een heerlijk kaasje te maken! Natuurlijk helemaal whole food plant-based, dus geen olie en geen zout, maar toch een heerlijk kaasje met maar een paar ingredienten.

We gaan dagelijks even kijken hoe de smaak zich verder ontwikkelt naar mate we dit kaasje langer in de koelkast laten liggen.
Al met al is het een heerlijk kaasje geworden, die het meest lijkt op een kruiden roomkaasje.

Dit heb je nodig

250 gram cashewnoten, weken in heet water
4 eetlepels edelgistvlokken
2 eetlepels citroensap
3 teentjes knoflook (2 theelepels knoflookpoeder kan ook)
1 theelepel nootmuskaat
Provençaalse kruiden en nootmuskaat (voor om het kaasje heen)

Tip: 1 theelepel uienpoeder er in is ook heerlijk

Wij gebruikten geen zout, maar dat kan natuurlijk wel om het wat hoger op smaak te brengen.

Zo maak je het cashewkaasje

Week de cashewnoten in heet water voor minimaal een uur
Doe de cashewnoten in een vergiet en laat het goed uitlekken
Doe dan de edelgistvlokken erbij samen met de nootmuskaat, citroensap en uitgeperste knoflook
Doe dit alles in een keukenmachine of pureer het met een staafmixer tot een lekkere grove massa
Kneed het dan in een mooi rond kaasvorm (zie foto)
Zet dit vervolgens 1,5 uur in de koelkast. Meng ondertussen de Provençaalse kruiden met de nootmuskaat, een dun laagje kruiden is voldoende.
Haal het na 1,5 uur uit de koelkast en strooi er dan de kruiden over, zoveel als je nodig bent om de hele kaas te voorzien van lekkere kruiden
Zet het daarna een nachtje in de koelkast en klaar is je kaasje!

Geniet ervan!

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)


Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This