Print Friendly, PDF & Email

Zelf fruitspread maken is super makkelijk en je gebruikt heel fruit. Wij gebruikten diepvriesfruit, maar uiteraard kun je ook vers fruit gebruiken, net wat je lekker vind. Veel gezonder dan in de winkel en het is gewoon super makkelijk!

Als je de instructies goed volgt, dan kun je het ook nog een tijdje bewaren, maar dat hebben we voor je onder het recept beschreven. Je kunt natuurlijk ook andere vruchten gebruiken en zo je eigen mango spread of abrikozen spread maken.

Dit heb je nodig (voor een potje)

300 gram diepvries zomerfruit
1 geschilde appel
1 halve limoen zonder schil
2 eetlepels chiazaad
50 ml water.

Hoe maak je het

1. Doe de diepvries zomerfruit in een kookpan en voeg de appel stukjes toe. Laat dit 2 a 3 minuten koken. Pureer het vervolgens met een staafmixer fijn.

2. Doe de chiazaad, water en limoen in een mengbeker en pureer dit fijn. Laat het 3 minuutjes staan.

3. Meng nu het chiazaad mengsel door de bosvruchtenpuree en breng het nog kort aan de kook en giet het dan in de jampotjes.(zorg wel dat deze goed schoon zijn)

4. Doe de deksels op de potjes en zet deze op de kop voor minstens een half uur, zo sluit het potje vacuüm af. Als de spread op kamertemperatuur is zet het dan in de koelkast en laat het verder terug koelen.

Eet smakelijk

Je kunt er lekker een cracker of boterham mee besmeren, maar het is ook lekker door de plantaardige yoghurt.

Bewaren:Goed koken, daarna het potje goed afsluiten en op kop zetten zoals het in de tekst staat, dan kun je het een maand bewaren in een koele en donkere voorraadkast. Open in de koelkast blijft het een dag of 4 goed.

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This