Print Friendly, PDF & Email

Ein-de-lijk is het mooie weer daar! Dat werd tijd vind je ook niet? Bij dit mooie weer hoort natuurlijk een lekker ijsje!
Al moeten we eerlijk bekennen, onze ijsconsumptie is in de winter net zo hoog als in de zomer 😉 Er is altijd een goede reden voor een lekker ijsje!
Zelf maken is echt heel makkelijk en voor dit recept heb je geen ijsmachine nodig!

Hou je niet zo van aardbeien? We hebben ook een bananenijsje op de site staan en je kunt natuurlijk deze ook als basis gebruiken en ander fruit erdoorheen pureren.

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

2 bananen (bevroren)
150 gram aardbeien
1 limoen (voor rasp en sap)
1 dadel

Optioneel voor de topping: extra aardbeien en RAW cacaonibs.

Zo maak je dit lekkere ijsje

Gebruik een halve limoen voor de sap en pureer dit met de aardbeien en dadel fijn.
Snijdt dan de bevroren banaan in stukken en pureer dit met het gepureerde aardbeienmengsel tot een lekkere romige massa.
Doe het dan in de vriezer en schep het iedere 10 minuten even om, totdat je de gewenste dikte hebt en dan kun je het lekker serveren door er bolletjes van te scheppen.

Eet smakelijk!

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)


Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This