Print Friendly, PDF & Email

Dahl kent zijn oorsprong in de Indiase keuken en is een gerecht met peulvruchten en rijk aangevuld met kruiden en specerijen. Wij hebben de dahl aangevuld met zilvervliesrijst, maar naanbrood is ook een prima optie.

Met Dahl maak je een heerlijke kom comfortfood, ook ideaal om vooruit te maken en op te warmen als je weinig tijd hebt of gewoon geen zin hebt om te koken. Rode linzen zitten vol eiwit en vezels, maar is ook een goede bron van ijzer, kalium en selenium. Doordat courgette lekker wat vitamine C bevat, is de ijzer ook beter opneembaar.

Het is een heerlijk verwarmend recept, lekker zo met deze koude, winderige en regenachtige dagen.

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

125 gram rode linzen
120 gram zilvervliesrijst (60 gram ongekookt p.p.)
200 ml ongezoete kokosmelk
200 gram wortel, in blokjes
100 gram courgette, in reepjes
5 cherrytomaten, gehalveerd
1 ui, fijn gesneden
2 teentjes knoflook,fijn gehakt
1 cm verse gember
mespuntje kurkuma
1/2 theelepel venkelzaadpoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel tomatenpuree
Zeekraalzilt of Keltisch Zeezout naar smaak

Optioneel: groene olijven, niet noodzakelijk, maar wel heel lekker.

Zo maak je deze heerlijke dahl

Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking gaar
Doe de rode linzen in een bolzeef en spoel ze onder de koude kraan af, kook ze dan in 10 a 15 minuten gaar in 350 ml water. Als het gaar is, giet je het geheel af. Doe een laagje water in een bakpan en doe hierin de ui en knoflook, gaar dit voor 2 a 3 minuten en voeg dan de courgette, wortel, kruiden, specerijen, kokosmelk en tomatenpuree toe. Gaar dit en voeg dan de linzen en cherrytomaatjes toe.
Laat alle smaken een minuut of 5 lekker doortrekken op laag vuur.
Serveer de dahl samen met de zilvervliesrijst

Eet smakelijk!

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)


Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This