Lasagne van courgette en met boerenkool

Gepubliceerd op 15 september 2020 om 13:00

De tijd van boerenkool breekt weer aan, al denk je het misschien niet bij deze temperaturen. In onze groep Healthy Vegan, deelden we vrijdag al een boerenkool smoothie, maar je kunt er nog veel meer lekkers van maken, waaronder dus deze lasagne.
Dit is een lasagne die helemaal uit groenten bestaat. Super makkelijk om te maken, maar ook erg lekker om te eten.

De havermelk maken we zelf omdat het dan geen olie bevat en daarmee whole food plant based is, maar tegelijkertijd zorgt de havermout voor de binding in dit recept. Daarom is het belangrijk om de havermout niet uit het water te zeven. 

Een heerlijke voedzame lasagne boordevol gezondheidseigenschappen. De gezondheidseigenschappen van edelgistvlokken verdwijnen door verhitting en dat is de reden dat de grootste hoeveelheid er pas overgaan nadat de lasagne uit de oven komt. Wil je meer weten over edelgistvlokken? Klik hier voor de blog die we al eerder schreven.

 

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

1 paprika
1 grote ui
3 teentjes knoflook
2 tomaten
150 gram boerenkool
125 gram linzen (uit blik)
1 courgette
200 ml water met 4,5 eetlepel havermout staven
100 ml water (indien nodig)
10 eetlepels edelgistvlokken

OVEN: voorverwarmen op 200 graden

Zo maak je het

1. Snij de paprika, tomaat en ui in kleine stukjes en gaar dit in een bakpan met wat water.
2. Pers de knoflook uit en voeg dit toe.
3. Voeg na een paar minuten de linzen toe en voeg dan je zelf gemaakte havermout-melk toe. 
4. Laat dit even garen en als het veel te dik is kun je de overige 100 m water nog toevoegen. Het moet namelijk niet te dik worden.
5. Schep er 2 eetlepels edelgistvlokken door en doe dan beetje bij beetje de boerenkool er bij.
6. Schep dan de eerste laag in de ovenschaal.
7. Schaaf de courgette met een kaasschaaf in dunne lange plakken, leg dan 1 laag bovenop het groentemengsel. 
8. Schep dan weer groentemengsel bovenop de courgette, dan nog een laag courgette en sluit af met de groentemengsel.
9. Schep er 2 eetlepels edelgistvlokken op en zet het dan 15 minuten in de oven.
10. Als je het uit de oven haalt, strooi dan de rest van de edelgistvlokken er op en serveer het!

Eet smakelijk!

 

We geven donderdag een gratis online Masterclass over hoe je suiker en zoetstof vervangt.
Wil je hier bij zijn of meer informatie? Check deze link!

 

Volg je ons al?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.