Pastasalade van rode linzen, bruine bonen, mango en avocado

Gepubliceerd op 4 september 2020 om 16:00

Dit is een heerlijke frisse salade die in een kleine 5 minuten op tafel staat! Super snel dus, maar wel ontzettend voedzaam en gewoon heel erg lekker! De 5 minuten is gebaseerd op rode linzenpasta die we kochten bij de AH, want die hoeft maar 3 minuten te koken. De rest is alleen een kwestie van snijden en mengen!

Natuurlijk kun je ook andere fusilli of pasta gebruiken, als je dat doet gebruik dan wel een volkoren variant. 

Bij de bruine bonen kun je kiezen of je deze uit pot neemt of zelf afkookt, maar let er bij een pot wel op dat er geen rare toevoegingen in zitten. Want dan is het niet meer echt whole food plant based en ook niet heel gezond. 

Aantal personen: 2 personen
Bereidingstijd: 5 minuten

Dit heb je nodig 

150 gram rode linzenpasta
250  gram mango, in blokjes gesneden
150 gram bruine bonen (uit pot, zonder toevoegingen of zelf afgekookt)
20 gram rode paprika
1 grote avocado
Zout en peper


Zo maak je het

  1. Kook de pasta volgens de verpakking
  2. Doe een halve avocado samen met 25 gram mangoblokjes in een mengbeker en voeg zout en peper toe. Staaf dit samen met 4 eetlepels water tot een mooie gladde dressing.
  3. Snij de avocado in plakjes en de rode paprika in blokjes
  4. Meng de pasta met de overgebleven mangoblokjes en de bruine bonen door de dressing en schep dit op een bord. 
  5. Garneer het af met de paprikablokjes en plakjes avocado

 

Woensdag geven we een online Masterclass over whole food plant based eten.
Wil je hier alles over weten? Check dan de info via deze link!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.