Macaronischotel met linzen en edelgistvlokken

Gepubliceerd op 26 augustus 2020 om 20:15

Deze macaronischotel heeft alles wat het moet hebben, het is gezond en tegelijkertijd super simpel om te maken!

Macaroni wordt regelmatig gegeten met kaas, maar kaas biedt geen gezondheidswaarde. Wij vervangen in dit gerecht door edelgistvlokken en die zijn echt heel erg gezond! We schreven er al eens een artikel over, die je hier kunt lezen Het heeft geen echte kaassmaak overigens, maar wel een hartige licht nootachtige smaak.

Volkoren macaroni is ook goed voor je gezondheid, zo is het met 13 gram eiwitten per 100 gram lekker eiwitrijk en ook nog lekker rijk aan vezels. Koolhydraten als volkoren macaroni worden nog weleens weggezet als dikmakers, terwijl dat totaal niet zo is en dat is jammer. Want wist je dat 100 gram volkoren macaroni ook 40 mg calcium, 500 mg kalium, 120 mg magnesium en 3,3 mg ijzer bevat? Het levert je een hoop voedingsstoffen die je lichaam allemaal hard nodig heeft.

Al met al is het een super gezonde en misschien nog wel belangrijker lekkere maaltijd! Ook heel geschikt om te meal preppen trouwens, daar schreven we vorige week een artikel over die heel veel gelezen is en waar we veel vragen over hebben gekregen. Als je het gebruikt om te meal preppen doe er de edelgistvlokken dan pas over als je het ook daadwerkelijk serveert, zo blijven alle gezondheidseigenschappen bewaard!

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

100 gram volkoren macaroni
140 gram tomatenpuree
120 gram linzen
2 tomaten
1 prei
1 ui
1 eetlepel oregano
1 theelepel rozemarijn
2 teentjes knoflook
4 eetlepels edelgistvlokken
Zout en peper naar smaak

Zo maak je het

1. Kook de macaroni af volgens de verpakking
2. Snij de prei en ui fijn en doe dit met een laagje water in een bakpan en laat dit even garen
3. Snij ondertussen de tomaten in blokjes en voeg dit vervolgens toe
4. Doe er dan de tomatenpuree bij en een scheut water zodat het een beetje saus wordt
5. Pers de knoflook uit en voeg deze toe, samen met de oregano en rozemarijn
6. Voeg de linzen toe en laat het nog even lekker door pruttelen
7. Als de macaroni klaar is, voeg dit dan toe en laat het nog ongeveer 2 minuutjes op het vuur zodat de smaken lekker doortrekken
8. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
9. Serveer het met 2 eetlepels edelgistvlokken per persoon

Eet smakelijk!

 

Volg je ons al?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.