Frisse rode linzensoep met limoen

Gepubliceerd op 13 augustus 2020 om 12:00

Soep is zo lekker makkelijk, want je kunt er zoveel voedingsstoffen in kwijt en tegelijkertijd heb je er niet zoveel werk aan.
Rode linzen hebben niet dezelfde voedingswaarde als groene en bruine linzen. Groene en bruine linzen bevatten meer voedingsstoffen, maar rode linzen bevatten dat zeker ook wel!

Zo bevatten rode linzen per 100 gram 7,7 gram aan eiwitten, 295 mg aan kalium, 2,6 mg ijzer, 11 mg selenium en 10 ug vitamine K. Van de twee laatste genoemde is het zo dat juist rode linzen weer meer bevat dan de groene of bruine linzen.

Het is een soepje die je lichaam lekker veel voedingsstoffen brengt en door de limoensap lekker fris van smaak! Wel zo fijn tijdens deze warme dagen.

Dit heb je nodig (voor +- 3 grote koppen soep)
250 gram rode linzen
8 cherrytomaatjes, in vieren gesneden
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, uitgeperst
1 limoen
klein stukje verse gember
1 theelepel gemberpoeder 
1 theelepel kardemom
1 theelepel komijn
1 liter water
1/2 theelepel Keltisch Zeezout

* Heb je geen gemberpoeder, doe er dan meer verse gember in. Heb je juist geen verse gember, doe er dan 1,5 theelepel gemberpoeder in.

Zo maak je het

1. Breng het water aan de kook en voeg de linzen toe, snij dan je groentes. 
2. Pak een bakpan en doe hierin een klein scheutje water. Gaar hierin de ui en knoflook en voeg na 3 minuten de cherrytomaten toe.
Als de smaken lekker vrij zijn gekomen, rasp je er een stukje verse gember door.
3. Doe het ui-knoflook mengsel bij de rode linzen en laat het even meekoken.
4. Doe er vervolgens de zout, gemberpoeder, kardemom en komijn bij en laat het nog even koken.
5. Als de linzen gaar zijn kun je de soep pureren met een staafmixer. 
6. Voeg als laatste de limoensap toe en laat het nog een paar minuutjes pruttelen.

Eet smakelijk!

 

Volg je ons al?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.