Zomerse boekweitsalade met tropisch fruit

Gepubliceerd op 6 augustus 2020 om 11:30

Met deze hete temperaturen wil je makkelijk eten en het liefst ook nog gezond. Salades zijn super easy om te maken en je kunt ze heel voedzaam maken, deze week hebben we een heerlijke zomerse boekweitsalade in de rubriek whole food plantbased. We gebruikten tropische fruitssoorten en het is een heerlijke verfrissende salade geworden. 

Boekweit is lekker eiwitrijk  en verder rijk aan ijzer, selenium en jodium. Deze salade bevat ook lekker wat vitamine C en kalium.
Kalium is onder meer goed voor je vochtbalans, belangrijk tijdens deze warme dagen! 

We gebruikten geraspte kokos en het beste is om dit zelf te raspen van een hele kokos, super lekker ook nog eens, maar je kunt het natuurlijk ook kopen in de winkel. 

Stay cool en geniet van de zomerse dagen die komen!

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

120 gram boekweit (60 gram ongekookt afgewogen p.p.)
2 dikke plakken ananas
8 cherrytomaatjes
2 limoenen
2 takjes munt
2 bananen
2 baby romaine sla
2 handjes geraspte kokos

Zo maak je het
1. Kook de boekweit af volgens de verpakking
2. Snij ondertussen de romaine sla en doe dit in een saladebak
3. Snij dan alvast de cherrytomaatjes in 4, de banaan in plakjes en ananas in blokjes.
4. Als de boekweit klaar is laat je dit uitlekken en knijp een hele limoen uit voor de sap en meng dit met de boekweit.
5. Meng de boekweit vervolgens met de romaine sla en doe er de cherrytomaatjes en ananas
6. Pak de geraspte kokos en haal hier de bananenplakjes doorheen!  Leg dit vervolgens op de salade en knijp dan de andere limoen over de salade uit. Snij de munt en strooi dit eroverheen.

Eet smakelijk!

 

 

Volgende week zaterdagochtend hebben we een online Masterclass over whole food plantbased.
Wil je hier alles over weten? Klik dan op deze link!

 

 

Laat weten wat je van het recept vindt!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Volg je ons al?

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.