Quinoa met rode biet, avocado en bleekselderij

Gepubliceerd op 23 juli 2020 om 11:00

Een heerlijke voedzame maaltijd, dat kunnen we dit recept wel noemen. Gebaseerd op het whole food plantbased principe. Dit is een voedingspatroon gebaseerd op het eten van veel fruit, groenten, volkoren granen, zaden, ongebrande noten en peulvruchten.

Quinoa is erg eiwitrijk, maar tevens ook rijk aan de mineralen ijzer, calcium, selenium en zink.
Avocado bevat veel gezonde vetten, lekker wat vezels en bevat lekker wat vitamine K en kalium. Olijven in hele vorm zijn erg gezond, bij het whole food plantbased gebruik je geen olie, ook geen olijfolie omdat dit een zeer bewerkt product is en dus geen 'whole food'. Groene olijven zijn rijk aan ijzer, calcium, gezonde vetten en de krachtige antioxidant Luteïne. Een belangrijk antioxidant voor je ogen. 

Alle ingrediënten voegen wat toe aan je lijf en dat maakt dat dit een heerlijke voedzame maaltijd is die ook nog eens makkelijk is om te maken.

Aantal: 2 personen Bereidingstijd: 20 minuten

Dit heb je nodig 
140 gram quinoa (70 gram p.p. ongekookt gewogen)
2 gekookte rode biet (je kunt verse rode biet kopen en zelf koken of voorgekookte)
2 avocado's
4 stengels bleekselderij
10 olijven zonder pit, doormidden gesneden
1 ui
1 theelepel komijn
1 theelepel oregano
2 teentjes knoflook
1/2 jalapeño pepertje, fijngehakt
Peper 
Zo maak je het

1. Kook de quinoa volgens de verpakking.
2. Snij de rode biet in blokjes en snipper de ui.
3. Doe wat water in een bakpan en doe hierin de ui en knoflook, gaar dit voor ongeveer 2-3 minuten
4. Snij ondertussen de bleekselderij in stukjes en voeg deze samen met de gekookte rode biet toe en gaar dit lekker mee.
5. Als de quinoa klaar is voeg je dit toe aan het mengsel en voeg je de komijn,oregano en jalapeño peper toe. 
6. Breng het geheel op smaak met zwarte peper. 
7. Schep het dan op je bord en beleg het met de avocado die je in plakjes hebt gesneden en de halve olijven.

Eet smakelijk!

 

Alles weten over Whole Food Plantbased?
We geven binnenkort een online Masterclass, klik hier voor alle info

 

Laat weten wat je van dit recept vindt!

Rating: 5 sterren
1 stem

Volg je ons al?


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.