Print Friendly, PDF & Email

Deze vijgenchutney met appel is echt een feestje, allereerst zijn vijgen ontzettend gezond. Per 5 stuks (100 gram) bevatten ze maar liefst 9,8 gram voedingsvezel, goed voor de stoelgang dus én daarnaast bevat het per 100 gram 3,3, gram eiwit, 162 mg calcium,
68 mg magnesium, 2 mg ijzer, 5 ug vitamine A én diverse B-vitaminen. Heel rijk aan calcium dus ook.

Dit recept komt uit ons e-kookboek “eet jezelf gezond & gelukkig”, een e-book dat vol staat met recepten die ieder een eigen gezondheidsverhaal hebben. Deze chutney is een mooi voorbeeld, het is echt een zoete chutney, super lekker en eigenlijk is elke hap pure gezondheid. Ideale combinatie toch? Wil je meer weten over het e-book “eet jezelf gelukkig & gezond”? Klik dan hier voor meer informatie (inclusief een mooie korting)

Dit heb je nodig (voor 1 potje)

150 ml water
150 gram gedroogde vijgen
sap van 1/2 limoen
150 gram appel in blokjes
1 theelepel koekkruiden

Zo maak je deze vijgenchutney met appel

Breng het water aan de kook en voeg de in stukjes gesneden vijgen en appelblokjes toe. Voeg ook het limoensap en de koekkruiden toe. Laat nu in ongeveer 5 minuutjes gaar koken op laag vuur. 

Eet smakelijk!

Tip: Je kunt het dan ook nog fijn pureren als je er een spread van wilt maken.

Super lekker op de bananen-notenbrood die in het e-book “eet jezelf gezond & gelukkig” staat.

 

Een vegan & whole food plant-based high tea leren maken? We hebben nog 4 plekjes vrij voor de workshop van 23 maart, klik hier voor meer informatie!

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This