Print Friendly, PDF & Email

Bij tonijn denk je aan vis en dat is natuurlijk super logisch, toch bevat deze vegan tonijnsalade geen tonijn én is ontzettend gezond én heeft ook echt de smaak van een tonijnsalade. Leuk om te weten is wel dat norivellen ontzettend rijk zijn aan jodium, Per 10 gram bevatten ze maar liefst 510 ug jodium, dat is boven de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid!

Zo kun je genieten zonder schuldgevoel. Dit recept komt uit ons e-book “gezonde & feestelijke hapjes”,  klik hier voor meer informatie, want er staat ook een heerlijke ‘eier’salade in of wat dacht je van een heerlijke kaassaus? Te bestellen voor slechts €7,50

Dit heb je nodig

130 gram kikkererwten, goed uit laten lekken
1 eetlepel plantaardige yoghurt
1,5 eetlepel norivellen (fijn gesnipperd)
1 klein uitje, gesnipperd
1/2 citroen voor sap
1 eetlepel kappertjes
1/2 theelepel tomatenpuree
1 grote verse dadel, fijngehakt
Peper en zout naar smaak

Zo maak je deze vegan tonijnsalade

Pureer de kikkererwten en voeg hier de plantaardige yoghurt aan toe.

Meng dit goed en doe er vervolgens de norivellen, ui, citroensap, tomatenpuree, stukjes verse dadel en kappertjes bij.

Breng het op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)


Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This