Print Friendly, PDF & Email

Sinds gisteren is Sinterklaas weer in ons land en daarom bakte Peter deze heerlijke speculaas cakejes. Het is ons laatste recept dit jaar met speculaas, want vorige week bakten we ook al deze Gevulde speculaascake  al kunnen we er persoonlijk geen genoeg van krijgen, want alleen de geur van speculaas al. HEERLIJK!

Hou jij heel erg van bakken én wil je ook alles leren over whole food plant-based én glutenvrij bakken? Dan is onze bakgids wellicht iets voor jou! Nu los te koop en tijdelijk met korting! Klik hier als je er meer over wilt weten of wilt bestellen.

Aantal: 12 stuks Bereidingstijd: 10 minuten Oventijd: 30 minuten

Dit heb je nodig

200 gram meel mix (100 gram havermeel, 65 gram boekweitmeel, 35 gram kikkererwtenmeel)
100 gram plantaardige yoghurt (ongezoet)
2 eetlepels lijnzaad
20 gram cashewnoten
150 ml amandelmelk
100 ml kokend water
2 eetlepels speculaaskruiden
7 gedroogde dadels
4 gedroogde abrikozen
2 theelepels bakpoeder
sap van een halve citroen

Zo maak je deze vegan speculaas cakejes

Doe de meelsoorten samen met de speculaaskruiden en bakpoeder in een mengkom.
Doe de cashewnoten, gedroogde abrikozen, gedroogde dadels en het kokend water samen in een mengbeker en laat het 5 minuten staan. Pureer dit nu samen met de eetlepels lijnzaad tot een glad papje. Giet het papje met de yoghurt en de amandelmelk bij de meelsoorten en roer dit dan tot een glad beslag. Giet er de citroensap bij en roer dit er ook doorheen. Schep het in een brownie vorm (bekleed met bakpapier) en strijk het met een natte spatel glad en schuif het in een voor verwarmde oven van 175 °C voor ongeveer 30 minuten.

Eet smakelijk!

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This