Print Friendly, PDF & Email

Deze heerlijke vegan snickerstaart bevat alles wat je mag verwachten en is vooral super lekker! Snickers, it was my favourite voor ik vegan werd (en gezond ging eten), de nougat met karamel en pinda….. ja, daar heb ik er vroeger echt veel van gegeten. Nu hebben we een heerlijke vegan snickers cheesecake gemaakt die ook nog eens 100% healthy is. Het is wel aan de vette kant, dus eet er geen hele taart van 😉 Een puntje is dan wel weer heerlijk en zelfs Peter, die absoluut niet van Snickers houdt, vond deze taart heerlijk.

Cashewnoten kun je ook prima vervangen door macadamia- of paranoten.

Dit heb je nodig

Voor de bodem
80 gram volkoren havervlokken
20 gram dadels
1 eetlepel 100% pindakaas
25 ml water

Voor de vulling
400 ml kokosmelk (zoals Go-Tan)
90 gram cashewnoten
70 gram pinda’s
2 theelepels 100% pindakaas
1,5 eetlepel cacao
1,5 volle theelepel agar agar

Voor de karamelsaus (tussen)
5 grote vijgen
50 ml water

Topping (karamelsaus)
3 vijgen
30 ml water

Gebruikte materialen: taartvorm met doorsnede 18 cm

Zo maak je deze vegan snickerstaart

De bodem
Week de dadels en doe daarna alle ingredienten voor de bodem, behalve het water, in een keukenmachine en maal het fijn tot er een dikke massa ontstaat en voeg een beetje water toe totdat het een licht plakkerige massa is. Duw het in een vorm met bakpapier op de bodem en zet het in een voorverwarmde oven van 200 graden voor 15 minuten. Als het klaar is, laat het dan afkoelen.

De karamelsaus
Vijgen weken in heet water, dit water afgieten en dan pureren met de hoeveelheid water zoals beschreven bij de ingredienten. De karamelsaus die je er tussen doet hoef je niet te zeven, maar de karamelsaus die je er bovenop doet, haal je het beste door de zeef heen zodat het wat dunner is en je er mooie streepjes van kunt maken.

De vulling
Breng de kokosmelk aan de kook, voeg de geweekte cashewnoten toe en maal dit fijn met een staafmixer. Voeg dan de 100% pindakaas toe én roer dit goed. Doe er dan de grof gemalen pinda’s bij en zorg dat dit goed door het mengsel zit. Belangrijk is dat je mengsel kookt, voeg dan de agar-agar toe én roer dit goed en zorgvuldig.

Taart opmaken
Als je bodem is afgekoeld doe je er de karamelsaus laag er tussen (dit is de gemaakte saus met 5 grote vijgen) én dan giet je de vulling er op, maar zorg dat de bodem niet meer heet is (beetje warm mag wel) en zet het dan minimaal 2 uur in de koelkast. Zorg ook dat de bovenkant van de taart glad is.

Strooi er de extra pinda’s over én van de karamelsaus (gemaakt van de 3 grote vijgen) kun je met een klein spuitzakje mooie streepjes maken. Heb je geen spuitzakje? Dan kun je er ook eentje zelf maken met een stukje bakpapier, super handig.

Eet smakelijk!

TOFFE AANBIEDING!! 50% korting op onze e-books pakket, 87 heerlijke whole food plant-based recepten voor slechts €17,50!
Klik hier als je geen recepten wilt missen zoals een heerlijke vegan en whole food plant-based kaassaus, croque monsieur, kerrie- ei salade en meer!

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Low-budget tips inclusief 4 recepten.
Vraag het helemaal GRATIS aan!
Klik hier!

Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This