Print Friendly, PDF & Email

Deze vegan ragout is glutenvrij en super easy om te maken. Ik ben een echte fan van ragout, kan er oneindig veel van op. We aten het vroeger met kerst en Pasen én gingen dan vaak naar de champignon boer om champignons te halen om vervolgens thuis een heerlijke ragout te maken. Dat was alleen een echt klassiek recept, dus niet écht vegan en niet écht gezond.

Dit recept zit vol smaak én daar geniet ik minstens zoveel van. Dat vind ik zo mooi als chef-kok zijnde, ik zie veel jonge koks de klassieke manier toepassen én als ik dan vegan voor ze kook tijdens het personeelseten, dan krijg ik vaak terug hoe lekker het toch is. Het is mooi te zien dat de eerste plantaardige koksopleiding start in Amsterdam, zo komt er steeds meer plantaardig op de Nederlandse horeca kaarten. Mooie ontwikkeling wat mij betreft, ik juich het van harte toe!

Dit heb je nodig

100 gram kastanjechampignons
250 ml water
3 eetlepels havermeel
1 sjalotje, gesnipperd
1/2 theelepel uienpoeder
1 grote teen knoflook
2 takjes tijm (of 1 theelepel gedroogde tijm)
Peper naar smaak

Zo maak je deze vegan ragout

Snijd de champignons in blokjes.

Zet het water op het vuur, doe er de gesneden champignons in samen met het gesnipperde sjalotje én het havermeel. Roer dit goed met een garde, zodat er geen klontjes gaan ontstaan.

Pers de knoflook uit én meng dit door je ragout net als de tijm en uienpoeder.

Breng het op smaak met peper én je kunt er eventueel zout door doen of zeekraalzilt erover. Zeekraalzilt heeft de sterkste smaak als je het op het laatst erover doet.

Eet smakelijk!

Wil je gezond leren bakken, bakken zonder toegevoegde suiker én vol gezondheid? Check dan onze bakgids, alleen vandaag en morgen nog met een mooie korting!

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This