Print Friendly, PDF & Email

Vegan quiche, we houden er allebei enorm van! Deze quiche zit bomvol voedingsstoffen én boordevol groente, wat het echt een zeer voedzame quiche maakt! De vulling paste precies zo vol zit het met groente.

Voedzaam én toch makkelijk om te maken. We krijgen altijd veel vragen over welk soort plantaardige melk men kan gebruiken én daarbij komt ook vaak de vraag van sojamelk. Wij gebruiken dat op de Veganistische Keuken eigenlijk niet omdat we de recepten zo toegankelijk mogelijk willen houden. Alleen voor deze quiche hebben we het toch een keer geprobeerd én het antwoord is ja, ongezoete sojamelk kan hier ook prima voor gebruikt worden. Uiteraard kan ongezoete kokosmelk ook, daar maakten we eerder al quiches mee, zoals deze.

Wil jij alles leren over gezondheid, gezond eten en een leven in balans? Check dan hier alle informatie over onze Healthy Vegan Academy!

Dit heb je nodig (1 quiche – 24 cm vorm)

Voor het deeg
220 gram meel (wij gebruikten 120 gram havermeel en 100 gram boekweit, maar dit kan ook in andere verhouding)
200 gram ongezoete plantaardige yoghurt
6 olijven (beetje zout kan ook)

Voor de vulling
500 gram sperziebonen
400 ml kokos- of sojamelk (als je voor kokos kiest, die dikke zoals Go-Tan)
1 kleine rode paprika
1,5 grote rode ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels edelgistvlokken
1,5 theelepel Italiaanse kruiden
4 theelepels kikkererwtenmeel (aangeroerd met water tot een papje)

Zo maak je deze vegan quiche met sperziebonen

Het deeg

Doe de havermeel, boekweitmeel en plantaardige yoghurt in een kom en maak er een mooi deegje van.
Snij de olijven heel erg fijn en kneed dit door het deeg heen of als je liever zout gebruikt, beetje zout door het deeg kneden.
Zet het dan 15 minuten in de koelkast om te laten rusten
Bestuif je keukenblad met wat havermeel en rol dan het deeg uit
Leg het in een quichevorm (bekleed het evt. met bakpapier, maar alleen op de bodem) en duw het dan er mooi in zodat de binnenkant dun belegd is en de zijkanten mooi op staan.

De vulling

Dop de sperziebonen, snipper de rode ui en snij de rode paprika in blokjes.
Kook de sperziebonen kort voor ongeveer 4 minuten én schep ze dan over in koud water.
Doe de rode ui en de uitgeperste knoflook in een bakpan met een klein beetje water.
Gaar dit even kort en voeg dan de plantaardige melk toe samen met de Italiaanse kruiden en edelgistvlokken, verwarm dit en voeg dan het kikkererwtenmeel-papje toe. Breng het verder op smaak met peper en laat het even koken. Als het is ingedikt schep je het op de quichedeeg. Verdeel het mooi gelijkmatig en druk de groente even aan zodat het vocht wat naar boven komt. Druk dan de randen van het deeg wat naar beneden.
Zet het geheel voor 25 minuten op 200 graden in de oven.

Eet smakelijk!

 

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This