Print Friendly, PDF & Email

Dit is echt een heerlijke simpele vegan pasta met ‘spekjes’ van champignons. Het heeft alles in zich voor een lekker en vooral voedzame maaltijd. Pasta is wat we hier in huis graag eten, ook de kinderen zijn er echt dol op. Het mooie is ook dat je er veel kanten mee op kunt. Bij onze kinderen is de klassieke pasta met lekkere tomatensaus, groene linzen, verse basilicum en edelgistvlokken topfavoriet, maar met name Jip vind dit soort pasta’s ook heerlijk!

Edelgistvlokken zorgen voor een heerlijke hartige smaak. Heb je edelgistvlokken nog niet eerder gebruikt? Lees dan zeker deze blog, waar we uitleggen wat edelgistvlokken zijn en wat je er precies mee kunt.

Heb je trouwens gezien dat we een kookworkshop “Italiaans koken” geven? Daar gaat Peter je leren hoe je een heerlijke whole food plant-based risotto maakt. Lijkt het je leuk om deel te nemen? Klik dan hier!

Aantal: 2 personen Bereidingstijd: 20 minuten

Dit heb je nodig

160 gram volkoren of glutenvrije pasta (zoals rode linzen penne of kikkererwten fusilli)
300 gram bloemkool
200 ml kokosmelk (die dikke zoals GoTan)
2 grote uien
1 dikke teen knoflook
4 steeltjes peterselie, fijngehakt
6 grote champignons
1 theelepel gerookte paprikapoeder
6 eetlepels edelgistvlokken
1 theelepel nootmuskaat

Zo maak je deze heerlijke vegan pasta

  1. Kook de pasta volgens de verpakking
  2. Doe een laagje water in een bakpan en doe hierin de fijngesneden ui en uitgeperste knoflook. Fruit dit even lekker aan.
  3. Doe er vervolgens de bloemkoolroosjes bij én de kokosmelk
  4. Laat het even pruttelen en voeg dan 3 eetlepels edelgistvlokken toe samen met de nootmuskaat
  5. Snij de champignons in reepjes én maak je handen nat en verdeel de paprikapoeder over de champignonreepjes.
  6. Bak de champignons knapperig in bijvoorbeeld de oven, airfryer of droog in de pan
  7. Als de bloemkoolroosjes beetgaar zijn doe je er de gekookte pasta bij en schep het in een bord.
  8. Schep er de champignonreepjes bij én strooi er de fijngehakte peterselie over samen met de rest van de edelgistvlokken.

Voedingswaarde p.p. deze pasta met bloemkool

Kcal 478 Eiwit 30,1 gram Koolhydraten 60,2 gram Vet 10,6 gram Voedingsvezel 14,3 gram
Kalium 1052 mg Calcium 278 mg Magnesium 116 mg IJzer 5,8 mg Zink 11 mg

 

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Klik hier voor hét boek over whole food plant-based eten!

 

Boost je gezondheid met plantaardig eten

Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This