Print Friendly, PDF & Email

Deze cake is geheel vrij van suiker en gluten, maar is zoo lekker! We wilden iets met chocolade en kersen omdat het echt wel my favourit combi is en ik wilde het wel 100% healthy, want dat is waar we met de Veganistische Keuken voor staan.

Deze cake levert absoluut niet in op kwaliteit kunnen we zeggen, lekker en ook niet moeilijk om te maken. De topping zorgt voor een lekkere zoete smaak. Wil je ook dat de cake helemaal olievrij is, dan kun je de havermelk zelf maken door 250 ml water te mengen met 2,5 eetlepel havermout. Deze even laten staan en vervolgens giet je het mengsel door de bolzeef zodat het havermout niet mee de cake in gaat.

De cake is lekker zacht en heerlijk van smaak!

Dit heb je nodig

100 gram boekweitmeel
100 gram amandelmeel
25 gram tapiocameel (of maizena kan ook)
1 overrijpe banaan
200 ml plantaardige drink (zoals haver- of amandel)
3 eetlepels cacaonibs
2 eetlepels cacao
200 gram kersen
1/2 theelepel bakpoeder
1 theelepel bakingsoda
sap van een 1/2 citroen

Voor de topping
5 kersen, ontpit
1 dadel
1/2 theelepel cacaopoeder

Zo maak je de kersen-chocolade cake

Doe de boekweitmeel, amandelmeel en maizena in een kom. Schep er ook de cacao en cacaonibs door.
Pureer in een andere kom de banaan. Snij dan de kersen in stukjes en doe dit bij de banaan. Knijp ook een paar kersen een beetje uit zodat je wat kersensap krijgt. Voeg dan de havermelk toe aan het meelmengsel en vervolgens voeg je het banaan-kersenmengsel eraan toe.

Doe er dan de bakpoeder bij en leg alvast een bakpapiertje in een cakevorm. Als laatste voeg je de bakingsoda toe en het citroensap, meng dit zorgvuldig door het cakebeslag en doe het dan in de cakevorm.

Zet het voor ongeveer 45 minuten in de oven (175 graden). Check met een satéprikker of de cake klaar is!

De topping maak je door de kersen en dadel heel fijn te snijden en er de cacaopoeder door te mengen.

Als de cake klaar is laat je het afkoelen en dan kun je de topping erop smeren.

Eet smakelijk!

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Klik hier voor hét boek over whole food plant-based eten!

 

Boost je gezondheid met plantaardig eten

Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This