Print Friendly, PDF & Email

Flammkuchen wordt ook wel tarte flambée genoemd, het originele recept is niet vegan, uiteraard maakten wij een heerlijke vegan flammkuchen voor je. Het is een dun deeg met daarop normaal gesproken creme fraîche, spekjes en rode ui. Wij maakten zelf zure room, want dat past er echt heerlijk bij én daarbij combineerden we rode ui met verse tijm. Een heerlijke smaakcombinatie wat ons betreft én mocht je graag de rooksmaak van de spekjes willen, dan kun je ook champignons klein snijden én dat met gerookte paprikapoeder marineren.

Deze vegan flammkuchen is niet alleen super lekker, het is ook redelijk makkelijk om te maken.

Dit heb je nodig


voor het deeg
200 gram havermeel
50 gram rijstmeel
1 eetlepel psylliumvezel
7 gram gedroogde gist (1 zakje)
160 ml lauwwarm water

Voor de zure room
65 gram zonnebloempitten (20 minuten geweekt in 250 ml kokend heet water)
15 gram sesamzaadjes ( Laat deze samen met de zonnebloempitten weken )
1 volle eetlepel edelgistvlokken
2 tot 4 eetlepels citroensap
1 eetlepel azijn
Zeekraal zilt, peper

Voor het garnituur
1 rode ui (in dunne ringetjes)
3 takjes tijm

Zo maak je deze vegan flammkuchen


Het d
eeg
Doe de meelsoorten en de psylliumvezel in een mengkom en meng het door elkaar. Meng het lauwwarme water met de gist en laat dit even werken. Giet dit bij de meelsoorten en kneed dit in ongeveer 5 minuten tot een soepel deeg. Doe het in een schone kom met een vochtige theedoek en dek het af met een plastic zak en laat het 30 minuten op een warme plek rijzen.

De zure room
Doe de geweekte zonnebloempitten en sesamzaadjes in een zeef en vang het vocht op. Doe ze in een mengbeker en voeg de overige ingrediënten toe. Pureer dit fijn en voeg beetje bij beetje het opgevangen vocht toe tot er een mooi gladde massa ontstaat die yoghurt dik is. Breng eventueel op smaak met zeekraal zilt en peper.

De flammenkuchen
Rol het deeg dun uit en bestrijk het met de zure room en verdeel er de rode ui en tijm over. Schuif het in een voorverwarmde oven van 250 °C voor ongeveer 20 minuten. Wil je nog een mooie bruine kleur dan kun je de laatste 2 minuten even de grill aan zetten.

Eet smakelijk!

 

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This