Print Friendly, PDF & Email

Clafoutis is een klassiek dessert uit de Franse keuken. De basis van het originele beslag is eieren, melk, bloem en suiker. Niet bepaald vegan dus en ook niet bepaald whole food plant-based, onze versie is een dan ook een tikkeltje anders, maar het idee is hetzelfde en de smaak is echt verrukkelijk.

Vegan clafoutis is echt een heerlijk dessert zowel met feestdagen als daarbuiten en je kunt uiteraard ook ander fruit gebruiken. Klassiek gezien is dit dessert met kersen, dus ook voor die optie kun je kiezen. Kersen in de vriezer zijn het jaarrond te verkrijgen, vanaf juni is het weer het seizoen voor verse kersen.

Amandelmeel is gemaakt van gemalen amandelen. Het is een zeer geschikte meel om mee te bakken. Het heeft echter vaak niet genoeg bindkracht als je alleen maar amandelmeel zou gebruiken, daarom is het goed om het te combineren met andere soorten meel. In dit geval hebben we havermeel gebruikt. Haver is van nature glutenvrij, maar als het echt belangrijk voor je is, is het belangrijk om glutenvrij gecertificeerde te kopen. Dit omdat haver soms ‘besmet’ kan zijn door andere granen die wel gluten bevatten.

Aantal: 2 Bereidingstijd: 10 minuten Oventijd: 25 minuten

Dit heb je nodig

200 ml plantaardige melk, ongezoet
4 verse dadels
1 eetlepel pindakaas
1 eetlepel kikkererwtenmeel
2 eetlepels kikkererwtenvocht
40 gram amandelmeel
40 gram havermeel
1,5 theelepel bakpoeder
50 gram bramen (vers of diepvries)

Wij gebruikten een springvorm van 12 cm doorsnede

Zo maak je deze vegan clafoutis met bramen en pinda

Doe de plantaardige melk, dadels, pindakaas en kikkererwtenvocht in een mengbeker en maal het goed fijn en luchtig met een staafmixer of blender. Doe de meelsoorten met het bakpoeder in een mengkom en giet hier het melkmengsel bij. Roer het tot een glad beslag en giet het in een met bakpapier beklede springvorm en leg er de bramen bovenop. Schuif het in een voorverwarmde oven van 175 graden voor 25 minuten.

Eet smakelijk!

Meer gezonde bakrecepten? Check deze link!

 

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This