Print Friendly, PDF & Email

Clafoutis is een klassiek dessert uit de Franse keuken. De basis van het originele beslag is eieren, melk, bloem en suiker. Niet bepaald vegan dus en ook niet bepaald whole food plant-based, onze versie is een dan ook een tikkeltje anders, maar het idee is hetzelfde en de smaak is echt verrukkelijk. Dit recept komt uit ons volledig uitverkochte najaarsmagazine Healthy Vegan, gelukkig hoef je dit prachtige magazine niet te missen, want het is nu beschikbaar als e-magazine met maar liefst 36 toprecepten. Meer weten? Check deze link!

Het is echt een heerlijk dessert, ook met het oog op de aankomende feestdagen, echt een feestje op tafel en je kunt uiteraard ook ander fruit gebruiken. Klassiek gezien is dit dessert met kersen, dus ook voor die optie kun je kiezen.

Aantal: 2 Bereidingstijd: 10 minuten Oventijd: 25 minuten

Dit heb je nodig

200 ml plantaardige melk, ongezoet
4 verse dadels
1 eetlepel pindakaas
1 eetlepel kikkererwtenmeel
2 eetlepels kikkererwtenvocht
40 gram amandelmeel
40 gram havermeel
1,5 theelepel bakpoeder
50 gram bramen (vers of diepvries)

Wij gebruikten een springvorm van 12 cm doorsnede

Zo maak je deze vegan clafoutis met bramen en pinda

Doe de plantaardige melk, dadels, pindakaas en kikkererwtenvocht in een mengbeker en maal het goed fijn en luchtig met een staafmixer of blender. Doe de meelsoorten met het bakpoeder in een mengkom en giet hier het melkmengsel bij. Roer het tot een glad beslag en giet het in een met bakpapier beklede springvorm en leg er de bramen bovenop. Schuif het in een voorverwarmde oven van 175 graden voor 25 minuten.

Eet smakelijk!

Wil jij meer heerlijke recepten die passen bij de herfst? Van ontbijt tot lunch tot diner tot dessert. het zit er allemaal in. Wat dacht je van een no-bake speculaas cheesecake, een heerlijke chocolademousse gemaakt van slechts 4 ingredienten, een heerlijke vegan rendang of het recept waar we de meeste positieve waarderingen over hebben gekregen: Spruitjes met pastinaak, sinaasappel, uiencompote en cashewcrème. Klik hier voor alle informatie over het e-e-magazine, nog 1 week te bestellen met korting!

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This