Print Friendly, PDF & Email

Clafoutis is een klassiek dessert uit de Franse keuken. De basis van het originele beslag is eieren, melk, bloem en suiker. Niet bepaald vegan dus en ook niet bepaald whole food plant-based, onze versie is een dan ook een tikkeltje anders, maar het idee is hetzelfde en de smaak is echt verrukkelijk. Dit recept komt uit ons volledig uitverkochte najaarsmagazine Healthy Vegan.

Het is echt een heerlijk dessert, ook met het oog op de aankomende feestdagen, echt een feestje op tafel en je kunt uiteraard ook ander fruit gebruiken. Klassiek gezien is dit dessert met kersen, dus ook voor die optie kun je kiezen. Over de feestdagen gesproken, heb jij al ons gratis kerstdiner al aangevraagd? Klik hier om dat te doen.

Aantal: 2 Bereidingstijd: 10 minuten Oventijd: 25 minuten

Dit heb je nodig

200 ml plantaardige melk, ongezoet
4 verse dadels
1 eetlepel pindakaas
1 eetlepel kikkererwtenmeel
2 eetlepels kikkererwtenvocht
40 gram amandelmeel
40 gram havermeel
1,5 theelepel bakpoeder
50 gram bramen (vers of diepvries)

Wij gebruikten een springvorm van 12 cm doorsnede

Zo maak je deze vegan clafoutis met bramen en pinda

Doe de plantaardige melk, dadels, pindakaas en kikkererwtenvocht in een mengbeker en maal het goed fijn en luchtig met een staafmixer of blender. Doe de meelsoorten met het bakpoeder in een mengkom en giet hier het melkmengsel bij. Roer het tot een glad beslag en giet het in een met bakpapier beklede springvorm en leg er de bramen bovenop. Schuif het in een voorverwarmde oven van 175 graden voor 25 minuten.

Eet smakelijk!

TOFFE AANBIEDING
We hebben overigens ook een andere super toffe aanbieding, namelijk een combi-deal van onze e-books “VeganizeFood”, “Gezonde & Feestelijke hapjes” en “Healthy Vegan” voor slechts €15,00. Alleen dit weekend, dus pak je kans en krijg 87 heerlijke recepten met maar liefst 20 euro korting! KLIK HIER OM GEBRUIK TE MAKEN VAN DEZE AANBIEDING

28 gezonde plantaardige dagmenu’s inclusief recepten en voedingswaarde. Bestel NU voor slechts €12,50 (t/m 19 mei)

         Maaltijdplan

Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This