Print Friendly, PDF & Email

Vegan bosvruchtenijs met cookie dough, glutenvrij en super makkelijk om te maken! Met deze temperaturen is een ijsje wel lekker, maar wat is er beter dan een heerlijk zoet ijsje met volop voedingsstoffen en gezondheid? Dit ijsje geeft het je!

We voegde maca toe én misschien denk je bij maca, what the piep is dat nu weer, nou het is een heel gezonde wortel. Met heel veel gezondheidseigenschappen. Maca komt uit de hoge bergachtige gebieden van de Peruaanse Andes én is een rijke bron van voedingsstoffen zoals ijzer, calcium, jodium en zink, maar ook verschillende B-vitaminen en vitamine C.

Daarnaast laten onderzoeken zien dat maca je uithoudingsvermogen verbetert, waar de rijke aanwezigheid van antioxidanten waarschijnlijk de oorzaak van is én wordt het n verbrand gebracht met afname van angsten en depressieve gevoelens. Ga nu niet ineens bergen maca eten, want overdaad schaadt echt én ben je zwanger of heb je schildklier klachten wees er dan ook matig mee.

Maca is bij verschillende winkels te koop, o.a. bij de Albert Heijn van het merk RAW Organic Food.

Dit heb je nodig

Voor het ijs
200 gram bosvruchten (diepvries)
1 grote bevroren banaan
200 ml kokosmelk (die dikke)
2 theelepels maca (kan ook zonder)

Voor de cookie dough

30 gram amandelmeel
2 eetlepels vocht van de dadels
2 dadels

*geen fan van kokos? Je kunt ook ongezoete plantaardige yoghurt gebruiken.

Zo maak je deze vegan bosvruchtenijs met cookie dough

Cookie dough

Week de dadels in heet water voor 5 minuten. Doe de dadels met 2 eetlepels vocht van de dadels bij het amandelmeel. Pureer het met een staafmixer of kneed het met je hand tot een mooi deegje. Draai er kleine balletjes van.

Het ijs

Snij de bevroren banaan in stukken en doe het samen met de diepvries bosvruchten en kokosmelk in een blender of keukenmachine. Heb je die niet, met een staafmixer kan ook. Draai of pureer het tot er een lekkere romige massa ontstaat, schep het wel af en toe even door. Roer er wat extra fruit en de balletjes die je zojuist maakte door.

Schep het in een vorm of diepvriesdoos en zet het nog even in de vriezer, je kunt het ook direct serveren. Als je het langer bewaard, dan kun je het een beetje zachter laten worden door het in de koelkast een klein beetje te ontdooien. Schep het dan goed door.

Geniet ervan!

Eet jezelf gezond

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Low-budget tips inclusief 4 recepten.
Vraag het helemaal GRATIS aan!
Klik hier!

Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This