Print Friendly, PDF & Email

Vegan pesto, super makkelijk om te maken. Dit is een heerlijke basispesto, je kunt er namelijk nog meer aan toevoegen. Zelf gebruiken we ook regelmatig spinazie of groene erwten als toevoeging. Het voegt extra gezondheid toe, maar ook extra smaak. De edelgistvlokken zorgen voor een lekkere smaak, maar geven ook extra gezondheid.

Edelgistvlokken bevatten veel gezondheid, daar schreven we eerder al een blog over; check het hier.

Je koopt het bij o.a. Holland & Barrett, maar ook bij bio winkels. Regelmatig in de aanbieidng. De edelgistvlokken in de gewone supermarkt zijn helaas niet 100% edelgistvlokken, maar zijn gemengd met gluten.

Dit heb je nodig (voor 1 persoon)

1/2 basilicumplant
1 eetlepel edelgistvlokken
1 teentje knoflook (1/2 als je niet zo’n knoflookfan bent)
1/4 citroen voor sap
5 eetlepels water
1 handje cashewnoten (combinatie met hazelnoten is ook lekker)
Peper en evt. zout naar smaak

Zo maak je deze vegan pesto

Doe alles in een mengbeker of keukenmachine en maal het tot een lekkere pesto, is het iets te dik naar je zin? Dan kun je een scheutje water toevoegen.

Eet smakelijk!

Op zoek naar recepten waar je deze vegan pesto kunt gebruiken?

Ook lekker in wraps, bij tomaat, ovenschotels, over aardappels. Kortom: lekker veelzijdig!

 

Eet jezelf gezond

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This