Dit is een heerlijke basispesto, je kunt er namelijk nog meer aan toevoegen. Zelf gebruiken we ook regelmatig spinazie of groene erwten als toevoeging. Het voegt extra gezondheid toe, maar ook extra smaak. De edelgistvlokken zorgen voor een lekkere smaak, maar geven ook extra gezondheid. We schreven eerder al een blog over wat edelgistvlokken zo gezond maakt.
Dit heb je nodig (voor 1 persoon)
1/2 basilicumplant
1 eetlepel edelgistvlokken
1 teentje knoflook (1/2 als je niet zo’n knoflookfan bent)
1/4 citroen voor sap
5 eetlepels water
1 handje cashewnoten (combinatie met hazelnoten is ook lekker)
Peper en evt. zout naar smaak
Zo maak je het
Doe alles in een mengbeker of keukenmachine en maal het tot een lekkere pesto, is het iets te dik naar je zin? Dan kun je een scheutje water toevoegen.
- kruidige Looye honingtomaten salsa met basilicum,rucola en cashewnoten - mei 19, 2022
- Healthy vegan kwarktaart (mini) - mei 15, 2022
- Snijbonen stamppot met geroosterde kikkererwten - mei 10, 2022