Print Friendly, PDF & Email

Deze vegan appeltaartje kun je prima gebruiken als ontbijt, het is voedzaam én lekker! Je bent ook niet veel tijd kwijt om het te maken, want de langste tijd staat het in de oven én dan kun je je aankleden, douchen, yoga doen of wat je ook maar wilt in de ochtend. Geen tijd is dus geen excuus 🙂 Zelf aten we er nog wat vers fruit bij, omdat het belangrijk is om te starten met lekker wat fruit in de ochtend. Het is je energiebron voor de rest van je dag!

Met slechts 6 ingredienten maak je een heerlijk ontbijt, maar je kunt het uiteraard ook op andere momenten eten. Dadels zijn heel gezond, maar niet iedereen is er fan van, je kunt dan ook gedroogde abrikozen of vijgen gebruiken. Ook erg lekker én gezond!

Walnoten zijn rijk aan omega 3, we schreven afgelopen week al een uitgebreid artikel waarom omega 3 zo belangrijk is én onmisbaar voor een goede gezondheid. Klik hier als je dit artikel nog niet hebt gelezen.

Aantal: 1 persoon Bereidingstijd: 10 minuten Oventijd: 20 minuten

Dit heb je nodig

60 gram havermeel
50 gram plantaardige ongezoete yoghurt
3 dadels
1 kleine zoete appel
2 theelepels kaneel
handje walnoten

 

Zo maak je deze vegan appeltaartje met dadel en walnoten

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Meng de havermeel met de plantaardige yoghurt, 1 theelepel kaneel en 1 gepureerde dadel
  3. Snij de appel in blokjes en meng dit met de fijngesneden dadels en de andere theelepel kaneel
  4. Duw het mooi in een bakje (bijvoorbeeld muffinvorm) en vul het met het appelmengsel
  5. Zet het 20 minuten in de oven én strooi er de walnoten op.

Eet smakelijk!

Wil je weten wat plantaardig eten voor jouw gezondheid kan betekenen? Koop ons boek “Boost je gezondheid met plantaardig eten” in de pre-order én krijg direct toegang tot onze Healthy Vegan Academy met heerlijke recepten én volgende week de challenge 21-dagen zonder (toegevoegd) suiker!

Voedingswaarde p.p.

Kcal 481 Eiwit 12,8 gram Koolhydraten 64,1 gram Vet 16,5 gram Vezels 11 gram
Kalium 468 mg Calcium 149 mg Magnesium 116 mg IJzer 3,6 mg Zink 2,1 mg

 

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Klik hier voor hét boek over whole food plant-based eten!

 

Boost je gezondheid met plantaardig eten

Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This