Print Friendly, PDF & Email

Een lekkere Thaise curry hadden we nog niet op onze site én dat terwijl het wel heel goed past, want het is makkelijk én snel om te maken.
Daarnaast natuurlijk gewoon super lekker. De currypasta maakten we zelf met een paar toevoegingen die écht passen bij dit gerecht.

Citroengras is verkrijgbaar bij o.a. de Albert Heijn (onder de naam Sereh), het geeft een lekkere frisse touch, ideaal voor in curry’s. Het is daarnaast rijk aan voedingsstoffen. Al met al is het een heerlijke curry die binnen 20 minuten op tafel staat. Onderaan hebben we de voedingswaarde ook nog geplaatst.

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

400 gram Thaise groente (met Spaans pepertje)
1/2 stengel citroengras
250 ml kokosmelk
1 pakje bruine rijst noedels
1 stengel bosui

Optioneel: blokjes tempeh of edamame bonen voor extra eiwit

Voor de curry
1 portie currypasta (zie dit recept)
1/4 Spaans pepertje
1 stukje verse gember

Zoetzuur
3 zoete dadels
50 ml azijn
50 ml water
1/4 komkommer
6 radijsjes

Zo maak je het

De currypasta
De currypasta maak je volgens het recept en daar voeg je de fijngesneden Spaans pepertje aan toe samen met de fijngesneden verse gember, die voeg je toe samen met het geraspte uitje en de fijngehakte knoflook.

Groentemengsel
Doe een laagje water in de pan en voeg de Thaise groente toe samen met de in stukken gesneden citroengras.
Laat het even 3 tot 4 minuten zachtjes gaar worden én voeg dan de currypasta en kokosmelk toe. Laat dit 3 minuutjes doortrekken en haal dan de citroengras er weer uit. Deze is niet lekker om te weten, maar geeft wel een lekkere smaak af.
Bereid de noedels volgens de verpakking en serveer dit samen met het groentemengsel, garneer het af met bosui
Zoetzuur

Snij de komkommer en radijs in plakjes.
Doe de azijn, water en dadels in een mengbeker én pureer dit fijn
Leg er dan de plakjes komkommer en radijsjes in

Eet smakelijk!

Volg Peter


Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This