Print Friendly, PDF & Email

Zin in een lekkere tapenade voor bij de borrel, dan is dit recept echt een aanrader! Lekker, voedzaam en makkelijk te maken!
De paprika kun je even kort roosteren in bijvoorbeeld de oven, airfryer, even in het vuur houden of in de grillpan. Het geeft echt een heerlijke smaak aan deze tapenade.

Wist je dat olijven en kappertjes nog best wat ijzer bevatten? Net als vezels trouwens. De paprika zorgt voor lekker wat vitamine C, daarom moet je ze ook maar even kort roosteren, dan blijft daar wat van bewaard. Zonnebloempitten zorgen voor lekker wat eiwitten net als ijzer, magnesium en selenium. Kortom een tapenade vol gezonde stofjes!

Dit heb je nodig (voor een klein schaaltje)

15 groene olijven + wat vocht
2 theelepels kappertjes
1 teentje knoflook, uitgeperst
2 reepjes paprika, geroosterd
rasp van een kwart citroen
1,5 theelepel zonnebloempitten

Zo maak je het

Doe de olijven samen met een beetje vocht in een mengbeker samen met de kappertjes, uitgeperste knoflook, de in stukjes gesneden geroosterde paprika en zonnebloempitten. Pureer dit grof met een staafmixer of keukenmachine. Rasp er nog wat citroenschil door en klaar!

Lekker voor bij de borrel, maar ook op je boterham!

Geniet ervan!

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Klik hier voor hét boek over whole food plant-based eten!

 

Boost je gezondheid met plantaardig eten

Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This