Print Friendly, PDF & Email

Pastinaak is een echte wintergroente, het heeft een beetje een zoetige anijsachtige smaak. Pastinaak heeft veel gezonde eigenschappen en het is familie van de winterwortel, al is de smaak echt wel totaal anders. Je kunt het zowel rauw als gekookt eten. In dit recept gebruiken we het gekookt. Het is een veelzijdige groente en wordt ook veel gebruikt om koolhydraatarme stamppotten mee te makken.

Het geheel van deze stamppot heeft een verrassend lekkere smaak.

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

2 grote pastinaken
1 rode ui
400 gram spruitjes
Nootmuskaat
Peper en zout

Zo maak je het

Schil de pastinaken en snij ze in kleinere stukjes. Maak de spruitjes schoon en halveer ze dan.
Kook beide in een pan met ruim water en wat zout voor ongeveer 15 minuten.
Snij de rode ui doormidden, snij het dan in dunne plakjes en bak het in een bakpan met wat water. Als de spruitjes en pastinaak klaar zijn, giet het af en voeg de rode ui toe en stamp het geheel. Let erop dat je niet te fijn stampt, lekker grof voor een lekkere bite. Je kunt een scheutje plantaardige melk (ongezoet en zonder olie) toevoegen, om het wat smeuïg te maken. Maak het geheel af met nootmuskaat en peper naar eigen smaak.

Eet smakelijk!

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Klik hier voor hét boek over whole food plant-based eten!

 

Boost je gezondheid met plantaardig eten

Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This