Print Friendly, PDF & Email

Deze spruitjes curry met zilvervliesrijst is een heerlijk najaarsgerecht, vol van smaak én voedingswaarde. Daarnaast makkelijk te maken.
Spruitjes zijn lekker vezelrijk en bevatten ook nog lekker wat eiwit, daarnaast bevatten ze lekker wat kalium, fosfor en selenium. Stuk voor stuk belangrijke mineralen.

De mango zorgt voor een heerlijke zoete smaak en maakt het gerecht helemaal af. Het mooie hiervan is dat de vitamine C in mango er voor zorgt dat de ijzer in het gerecht beter kan worden opgenomen. Dus het zorgt niet alleen voor meer smaak, ook voor meer voedingswaarde.

Dit recept laat maar weer zien dat gezond plantaardig eten niet duur hoeft te zijn, want je maakt het recept voor €1,97 p.p.

Aantal: 2 personen Bereidingstijd: 20 minuten

Dit heb je nodig

500 gram spruitjes
110 gram doperwten
120 gram zilvervliesrijst
3 uien
1/2 mango
2 teentjes knoflook
5 kastanjechampignons
2 eetlepels currypasta (bij Toko te koop of hier een recept om zelf te maken)
200 ml kokosmelk

Zo maak je deze spruitjes curry

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking
  2. Kook de spruitjes in een klein laagje water net beetgaar
  3. Snipper de uien en pers de knoflook uit, doe dit met een laagje water in een bakpan
  4. Gaar dit voor ongeveer 3 minuten en doe er dan de in plakjes gesneden kastanjechampignons bij
  5. Doe er de kokosmelk bij en dan de currypasta, meng dit zorgvuldig
  6. Doe er de doperwten bij en laat het even kort doortrekken
  7. Schep het dan op een bord samen met de zilvervliesrijst en serveer er de in blokjes gesneden mango bij

Eet smakelijk!

Kcal 699 Eiwit 17,9 gram Koolhydraten 93,2 gram Vet 23,9 gram Vezels 20,7 gram
Kalium 1958 mg Calcium 176 mg Magnesium 200 mg IJzer 7,3 mg Selenium 18 ug Vitamine A 69 ug

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Klik hier voor hét boek over whole food plant-based eten!

 

Boost je gezondheid met plantaardig eten

Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This