Print Friendly, PDF & Email

Met de Sinterklaastijd in aantocht wilden we een heerlijke speculaascake op de site en deze cake heeft alles wat je mag verwachten.
De amandelen en sinaasappel geven een heerlijke smaak aan de cake en het mooie is dat de cake zo in de oven staat.

Wij gebruikten teffmeel omdat dit een lekkere volkoren meelsoort is die glutenvrij is en lekker rijk aan voedingsvezel.
Teffmeel maakt de cake wel wat voller, dus wil je meer luchtigheid dan kun je ook prima havermeel gebruiken.

De cake heeft een lichtzoete smaak en het is een heerlijke gezonde traktatie zo rond Sinterklaas (maar ook daarbuiten misstaat deze cake echt niet!).

Aantal 1 cake Bereidingstijd 50 minuten (incl. 40 minuten oventijd)

Dit heb je nodig

100 gram boekweitmeel
100 gram teffmeel
200 ml havermelk (gemaakt van 200 ml water + 4 eetlepels havermout)
1 banaan, liefst overrijp
1 sinaasappel
50 gram amandelen
2 eetlepels speculaaskruiden
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel bakingsoda
Sap van een halve citroen (of een andere zuur voor de bakingsoda)

Benodigdheden

Cakeblik (25 cm)
Bakpapier
Oven (voorverwarmen op 175 graden)

Zo maak je het

Meng de boekweit- en teffmeel door elkaar.
Hak de amandelen grof en meng 30 gram met het meel en voeg ook de speculaaskruiden toe
Pureer de banaan en voeg dit ook toe.
Snij dan de sinaasappel in kleine stukjes en voeg dit ook bij het meelmengsel.
Maak de havermelk door het water met de havermout te mengen en maal dit fijn met een staafmixer of blender.
Voeg dit vervolgens toe aan het meelmengsel.
Voeg dan de bakpoeder toe en beleg een cakeblik met bakpapier.
Schep dan de bakingsoda en het zuur door het mengsel en schep het geheel in het cakeblik en strooi de overige 20 gram gehakte amandelen
over de cake.
Zet het voor 40 minuten een voorverwarmde oven en check dan even met een saté prikker of je cake klaar is.

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This