Kersttulband cake met cranberries, appel en sinaasappel (glutenvrij)

Gepubliceerd op 7 december 2020 om 16:15

Toen we zaten te denken over kerstrecepten was een mooie en vooral lekkere tulband toch wel een recept dat hoog op het lijstje kwam.
Nu Sinterklaas ons land heeft verlaten vonden we het een mooi moment om deze heerlijke tulband cake met jullie te delen.

We gebruikten geen gedroogde cranberries zoals je veel ziet, want deze zijn vaak erg bewerkt. Wij kozen om die reden voor cranberries uit de diepvries en dat gaf echt een heerlijke smaak. Je moet ze even droog deppen met een theedoek, maar dat staat ook in de beschrijving en dan kun je ze heel goed gebruiken. 

De kokosrasp is meer voor een mooi presenteer effect, maar niet per se noodzakelijk. Je kunt ook nog een chocolade variant maken of 50/50 door er cacao aan toe te voegen. Net wat jij lekker vind!

Heb je inspiratie nodig voor het kerstdiner? Dan kun je nog steeds ons gratis 3-gangen kerstdiner aanvragen!

Dit heb je nodig 

150 gram boekweitmeel
250 gram havermeel
2 eetlepels 100% ongezoete appelmoes
400 ml water 
4 eetlepels havermout
80 gram cranberries
1 sinaasappel, in stukjes en schil
6 dadels
1/2 appel, in blokjes
1,5 theelepel bakpoeder
1 eetlepel bakingsoda (+ zuur van citroensap)

Optioneel: geraspte kokos (beste is vers van de kokosnoot) (voor decoratie bovenop)

Zo maak je het

  1. Doe de dadels in een bakje en giet hier kokend heet water op, doe hetzelfde met de cranberries. Laat dit ongeveer 5 minuten staan.
  2. Doe de 400 ml water in een mengbeker of blender en meng het met de 4 eetlepels havermout en de  dadels. Pureer dit fijn.
  3. De cranberries haal je uit het water en dep het dan droog met een theedoek.
  4. Meng de boekweit- en havermeel in een mengkom samen met de bakpoeder en voeg de appelmoes toe.
  5. Rasp de schil van de sinaasappel in de  mengkom en voeg de stukjes sinaasappel toe samen met de appelblokjes.
  6. Beetje bij beetje voeg je de zojuist gemaakte havermelk toe en roer alles goed door elkaar.
  7. Meng de cranberries zorgvuldig door het beslag en als laatste de bakingsoda met sap van een halve citroen.
  8. Schep het in een tulbandvorm en zet het voor 45 minuten in de oven op 200 graden. Check of het gaar is met een saté prikker.
  9. Als het uit de oven komt even laten afkoelen en haal het dan uit de vorm. Snij de onderkant evt. wat bij om hem mooi te serveren.
  10. Je kunt om hem mooi te serveren evt. wat geraspte kokos over de tulband strooien.

Eet smakelijk!

 

Wil jij 2021 goed van start met gezond plantaardig eten?
We geven de komende weken meerdere GRATIS online Masterclasses Healthy Vegan! 
Klik hier voor alle informatie!

 

 

Volg je ons al?


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.