Healthy Vegan Lente-ui soep

Gepubliceerd op 28 maart 2021 om 09:00

Met de zomertijd die vannacht is begonnen en de lente die vorig weekend begon, werd het wel tijd voor een heerlijke lente achtige soep op onze site. Deze lente-ui soep is echt heerlijk licht van smaak. De havermeel zorgt ervoor dat de soep gaat binden, zodat je een heerlijke lichtgebonden soep hebt.

Het is een heerlijke soep geworden vol smaak!

 

Dit heb je nodig (voor 2 koppen soep)

750 ml water
1 theelepel bouillon (wij gebruikten Het Blauwe Huis, deze is zonder zout en olie)
2 eetlepels havermeel (aangeroerd met 2 eetlepels water tot een papje)
2 takjes peterselie
1 bosje lente ui (is ongeveer 6 tot 7 stuks)
1 eetlepel plantaardige kookroom/melk (ongezoet en zonder olie, wij gebruikten Go Tan bio kokosmelk)
Peper en evt. Keltisch Zeezout naar smaak

Zo maak je het 

  1. Doe het water in een pan en doe hierin de theelepel bouillon en de gesneden lente-ui stengels. Je kunt ook een deel van het groen mee snijden, dat geeft extra smaak aan de soep
  2. Als het ongeveer 5 minuten heeft gekookt, pureer je het fijn met een staafmixer, maar het hoeft niet helemaal fijn.
  3. Doe nu het havermeel-papje in de soep en roer het geheel goed door.
  4. Doe ook de eetlepel plantaardige kookroom erbij samen met 1 takje peterselie en breng het op smaak met peper en evt. wat Keltisch Zeezout.
  5. Garneer het af met het andere takje peterselie en eet smakelijk!

 

We gaan de Healthy Vegan Academy verder uitbreiden! Wil jij whole food plant-based koken en nooit meer verlegen zitten om recepten en de juiste kennis? Klik dan hier voor alle informatie

Volg je ons al?


Deel dit recept gerust met anderen!

Meer soepen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.