Paprika-Venkelsoep

Gepubliceerd op 21 februari 2021 om 08:30

Deze heerlijke paprika-venkelsoep is makkelijk te maken en erg lekker van smaak! Wij gebruikten bouillonpoeder van het Blauwe huis, dit is een bouillonpoeder waar geen olie en zout aan is toegevoegd. Helaas is deze (nog) niet te verkrijgen in de gewone supermarkt, wij kochten het bij de Odin, maar ook online is het te koop. Je kunt ook heel goed zelf een mengsel maken van gedroogde kruiden, net wat jij wilt.

Dit heb je nodig (voor ongeveer 2 koppen soep)

750 ml water
1 rode paprika, grof gesneden
1 venkelknol, grof gesneden
1 tomaat, grof gesneden
1 ui, gesnipperd
1 grote teen knoflook, uitgeperst
1 theelepel tomatenpuree
1 theelepel anijszaad
1 theelepel venkelzaad
1 theelepel paprikapoeder

1 eetlepel bouillon of zelf maken:

1/4 theelepel gedroogde peterselie
1/4 theelepel gedroogde tijm
1/4 theelepel gedroogde oregano
1/4 theelepel gedroogde basilicum
1/4 theelepel gedroogde dille

Peper naar smaak

Zo maak je het

  1. Doe in een bakpan een laagje water en fruit hierin de ui en knoflook aan. 
  2. Voeg na ongeveer 2-3 minuten de grof gesneden paprika, venkelknol en tomaat toe.
  3. Doe hier ook de paprikapoeder, venkelzaad en anijszaad bij.
  4. Gaar dit voor 5 minuten en doe er dan de 750 ml water bij.
  5. Voeg ook de bouillon toe en laat de soep lekker even 15 minuten koken zodat alle smaken lekker doortrekken.
  6. Pureer je soep dan met een staafmixer of doe het in een blender en blend het tot een lekkere soep.
  7. ZItten er nog stukjes in en wil je dit niet, dan kun je het eventueel door een zeef halen.
  8. Verdeel het over 2 kommen en eet smakelijk!

Eet smakelijk!

 

 

 

Heeft de paprika-venkelsoep gesmaakt?

We vinden het leuk om van je te horen!

 

 

Meer soepen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.