Pittige mosterdsoep

Gepubliceerd op 14 februari 2021 om 09:30

We hebben deze week een heerlijke pittige mosterdsoep voor jullie gemaakt. We gebruikten ons eigen gemaakte mosterd en de smaak is al met al heerlijk pittig. 

Mosterdsoep is een erg gewilde soep in horecabedrijven en er zijn veel verschillende varianten. De Groningse mosterdsoep is een variant die we eigenlijk wilden maken, maar het recept van de Groningse mosterd is niet te vinden en we hebben zelfs navraag gedaan in die buurten bij familie, maar helaas niemand kan het geheim van die mosterd echt vertellen. Wel is Groningse mosterd pittiger dan gewone mosterd, dus wij hebben een heerlijke pittige mosterdsoep gemaakt.

We hopen dat je er van gaat genieten!

 

Dit heb je nodig (voor ongeveer 2 koppen soep)

750 ml water
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
1/4 Spaans pepertje
1/4 prei, fijn gesneden
1 theelepel kerrie
1 theelepel tijm
1/2 takje peterselie, fijn gesneden
3 eetlepels mosterd (zelfgemaakt, klik voor link)
2 volle eetlepels havermeel (dun papje van maken met water)
100 ml kokosmelk (ongezoet)
Peper naar smaak

Zo maak je het

Doe de gesnipperde ui, uitgeperste knoflook en fijn gesneden Spaans pepertje in de soeppan met een klein beetje water. Zet dit even aan voor een minuut of 2-3. Voeg dan 750 ml water toe en voeg dan ook de prei toe samen met de mosterd, kerrie en tijm. Laat het even lekker koken zodat alle smaken door kunnen trekken en pureer het dan tot een lekker soepje. Doe er 75 ml kokosmelk bij en het havermeelpapje. Dit papje zorgt ervoor dat de soep wat meer gebonden wordt.

Laat het nog even 5 minuten lekker doortrekken, breng het op smaak met peper en serveer het dan met de kokosmelk en peterselie als topping (kokosmelk hoeft niet, maar ziet er mooi uit en heeft een romige touche)

Eet smakelijk!

 

 

Heb je genoten van de pittige mosterdsoep

We vinden het leuk om van je te horen!

 

Healthy Vegan Magazine

€ 14,50

Healthy Vegan Magazine

€ 14,50

30 recepten voor ontbijt, lunch, diner, soepen en snacks + 5 basics.

Inclusief een gratis videocursus over bakken zonder olie. 
Je krijgt toegangsgegevens samen met het magazine die maandag 29 maart wordt verzonden!

Je krijgt een korting van €1,25 op de verzendkosten, waardoor je slechts €2,80 betaalt voor de verzending!

Verzending is alleen voor Nederland mogelijk i.v.m. hoge verzendkosten naar Belgie (€9,30). Neem contact met ons op indien je toch graag wilt bestellen.

Meer soepen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.