Healthy Vegan Winterse erwtensoep

Gepubliceerd op 7 februari 2021 om 09:00

Nu de week al weer voorbij is en het weer weekend is, is het weer tijd voor een lekkere soep. Deze zondag hebben we een recept voor een winterse erwtensoep. Want Nederland is wit! Sneeuw en zelfs code rood! Meer winter gaat het niet worden en daar hoort een heerlijke erwtensoep bij.

Deze goed gevulde soep van spliterwten vult goed en zorgt dat je snel weer warm bent als je buiten bent geweest. 
Trientje groeide op het platteland van Drenthe en in de winter aten ze regelmatig een bord snert! Alleen was die juist rijk gevuld met vlees en ribbetjes, onze variant is vele malen gezonder met alleen maar groente en kruiden.

Het is een typische Nederlandse soep met veel lekkere groentes en als je er plakjes wortel in doet heb je een lekkere bite.

Dit heb je nodig;

2 liter water
500 gram spliterwten
200 gram knolselderij (in blokjes)
200 gram wortel (in dunne schijfjes)
200 gram prei (in ringen)
2 laurier blaadjes met 2 kruidnagels
1 eetlepel bouillonpoeder (zonder olie) of een kruidenbuiltje van:

  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde oregano

1 eetlepel bladselderij
zeekraal zilt ,peper

Zo maak je het;

Zet een pan met 2 liter water op het vuur en voeg de laurierblaadjes en kruidnagels toe. Voeg nu de spliterwten toe en kook dit voor 5 minuten. Voeg vervolgens de groentes en het kruidenbuiltje of bouillonpoeder toe en laat alles op laag vuur 30 minuten trekken.(met de deksel op de pan), kijk wel even op de verpakking van de gekochte spliterwten, want sommige varianten hebben langer nodig, dan voeg je de groentes ook later toe.

Roer wel af en toe even zodat het niet gaat aanbranden. Breng het aan het eind op smaak met peper en zeekraal zilt.

 

 

Heb je genoten van de erwtensoep?

We vinden het leuk om van je te horen!

 

 

Meer soepen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.