Healthy Vegan Mulligatawny soep

Gepubliceerd op 9 januari 2021 om 21:00

Het is weer zondag soepdag en deze week hebben we een heerlijke Mulligatawny soep voor je, helemaal healthy vegan stijl!
Mulligatawny vind zijn oorsprong in de Indiase keuken, een speciale soep met best wat ingredienten, maar ook een heerlijke smaak!
Zwarte peper is iets wat echt hoort in deze soep, net een goede currypasta. Beide zijn aanwezig in dit recept, uiteraard helemaal whole food plant-based. 

De citroengras vind je o.a. bij de AH, maar daar noemen ze het AH Sereh. We kozen verder voor tomatenblokjes uit blik omdat ze wat zachter zijn, je kunt wel verse tomaten gebruiken als je dat liever hebt, maar dan heb je iets meer een hardere bite. De soep heeft een heerlijke smaak en is wat ons betreft echt de moeite waard om te maken!

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

50 gram ui, fijn gesnipperd
50 gram bleekselderij, in blokjes
50 gram wortel, in blokjes
50 gram tomatenblokjes uit blik
50 gram prei, in halve ringen
500 ml water
400 ml kokosmelk (dikke, ongezoet)
100 gram rode linzen
1 stengel citroengras
1 laurierblaadjes
1/2 theelepel kaneelpoeder
2 kruidnagels

Voor de currypasta
1/2 eetlepel komijn
1/2 eetlepel koriander
1 eetlepel vers gemalen zwarte peper
1 mespuntje kurkuma
2 teentjes knoflook, uitgeperst
1 cm verse gember, geraspt
50 gram geraspte aardappel
250 ml water

Zo maak je het

Currypasta

  • Doe de 250 ml water in een bakpan en voeg de geraspte gember en de knoflook toe. Laat dit voor 1 minuutje zachtjes koken.
  • Voeg nu de kruiden en specerijen toe samen de geraspte aardappel en laat het op laag vuur langzaam trekken en indikken.

Voor de soep

  • Doe het water in een kookpan en voeg de citroengras (die je hebt gesneden, maar ook wat heb gekneusd (er op slaan met een mes mag), zo komen de smaken meer vrij) samen met het laurierblad en kruidnagels toe. Je kunt evt. alles in een kruidenbuiltje doen.
  • Voeg na ongeveer 6 minuten de groente met rode linzen toe en voeg de kaneelpoeder toe. Laat dit nog 15 minuten koken en voeg nu de currypasta en kokosmelk toe. Laat alles nog 15 minuten zachtjes doorkoken en breng het dan op smaak met peper.

Eet smakelijk!

We schreven afgelopen week een artikel over de slowcooker, mocht je deze hebben, dan is dit ook een ideaal recept om daar in te maken. Zo komen de smaken nog meer vrij. 

 

 

 

Wil jij whole food plant-based leren koken en eten, dan is onze Healthy Vegan Academy iets voor jou! Duidelijke kookfilmpjes, maaltijdplan, dagmenu's, masterclasses en een community krijg je,
Wil je er alles over weten? Klik dan op deze link voor alle informatie!

 

 



VOLG JE ONS AL?


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.