Healthy Vegan pittige Marokkaanse soep (Harira)

Gepubliceerd op 19 december 2020 om 16:30

De komende weken publiceren we de soep van zondag op zaterdag eind van de middag, omdat we deze lockdown gebruiken om je iedere dag te voorzien van een tip op het gebied van gezondheid, dat is belangrijker dan ooit en we willen je via Facebook en Instagram graag voorzien van nuttige tips. Deze pittige Marokkaanse soep, ook wel harira genoemd is er een zonder rundvlees zoals je veel ziet, maar de rest van de ingrediënten komen aardig overeen, toch hebben we er onze eigen stijl van gemaakt.

Toen ik, Trientje, op een woongroep met psychiatrische patiënten werkte hadden we een Marokkaanse mevrouw en die inspireerde me altijd ontzettend met het maken van heerlijke gerechten en we hebben zelfs samen een keer gekookt, was echt heerlijk! Linzen, kikkererwten, komijn en knoflook zijn veel gebruikte ingrediënten en daarnaast ook nog eens allemaal lekker gezond. Deze soep is heerlijk vullend, dus je hebt niet echt een bijgerecht nodig, maar het kan natuurlijk wel in de vorm van een lekkere salade!

Zelf maakten we de soep in een slowcooker die we sindskort hebben en we moeten zeggen het is een makkelijke, gezonde manier van soep maken en daarbij blijven de smaken echt intact, je krijgt een heerlijk resultaat. We hebben de werkwijze op geschreven zoals je het in de pan maakt, maar als je een slowcooker hebt dus ook zeer geschikt!

Dit heb je nodig (voor ongeveer 3 koppen)

100 gram bleekselderij
100 gram rode paprika
100 gram groene linzen (uit blik of zelf afgekookt)
120 gram kikkererwten (uit blik of zelf afgekookt)
100 gram prei
70 gram tomatenpuree
4 flinke tomaten, in blokjes gesneden
1 flinke ui
2 teentjes knoflook, uitgeperst of fijn gesneden
1/2 Spaans pepertje
2 theelepels komijn
1 theelepel koriander
1 theelepel gemalen kaneelpoeder
1 theelepel oregano
Peper naar smaak

Zo maak je het

  1. Doe in de soeppan een klein laagje kokend water en voeg de ui, knoflook, paprika, bleekselderij en fijn gesneden Spaans pepertje toe samen
    met de kruiden, specerijen en tomatenpuree.
  2. Kook het geheel kort en voeg dan de 1 liter kokend water toe samen met de tomatenblokjes, prei, linzen en kikkererwten. Breng het aan de kook.
  3. Laat alles op laag vuur koken voor ongeveer 25 tot 30 minuten en breng het verder op smaak met peper.


Eet smakelijk!

 

Wil jij 2021 starten met gezond eten en je doelen bereiken?
Dan is ons Healthy Vegan Academy iets voor jou! 
Een platform met kookvideo's, weekmenu's, dagmenu's
masterclasses en een community. Klik hier voor alle info!

 

 

 

VOLG JE ONS AL?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.