Healthy pindasoep

Gepubliceerd op 6 december 2020 om 08:00

Het is weer zondag en dus tijd voor een heerlijke soep op de site! In onze Facebookgroep Healthy Vegan vroegen we vorige week welke soep de leden graag terug wilden zien op de site en met stip op 1 kwam deze pindasoep die we hebben geïnspireerd op de Surinaamse keuken  De tweede plek was voor de Franse uiensoep (zonder kaascroutons), dus volgende week zondag kun je een heerlijke (Franse) uiensoep verwachten.

De Surinaamse keuken is een heel gevarieerde keuken, veel wereldkeukens komen hier samen. Surinaams eten betekent over het algemeen genomen wel pittig, dus de piment kan eigenlijk niet ontbreken in de soep. Aardappel zie je ook veel terug in de Surinaamse keuken. Het kruidenmengsel geeft de soep echt een lekker karakter, maar maakt het minder Surinaams, maar alles met elkaar is het echt een heerlijke pindasoep geworden. Heb je geen bleekselderij blad, dan kun je die in principe ook weglaten. 

De dadels zitten in de soep vanwege de zoete smaak, die vaak door suiker wordt verkregen.

Over 4 weken gaat onze Healthy Vegan Academy open en wat veel aanmeldingen hebben we al mogen ontvangen, dank iedereen voor het enthousiasme! Wil jij ook gezond plantaardig eten? Dan is de Healthy Vegan Academy heel geschikt! Je krijgt iedere maand nieuwe kookvideo's, weekschema's, dagmenu's, masterclasses en een community met gelijkgestemde mensen! Klik hier voor alle informatie!

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

1/2 piment of Spaanse peper
2 volle eetlepels 100% pindakaas (=ongeveer 100 ml)
4 dadels (weken in heet water)
1 grote aardappel, geschild en in blokjes gesneden
1 eetlepel bleekselderij blad
2 uien
1 liter water
1/2 rode paprika, in blokjes gesneden
50 gram ongeroosterde pinda's (je kunt ook doppinda's zonder dop gebruiken)*
2 teentjes knoflook
2 theelepels koriander
2 theelepels gemberpoeder
2 theelepels kaneel
1 theelepel fenegriek
Gemalen peper naar smaak

*Voor de lekkerste smaak neem je ongebrande pinda's, die je in de oven roostert. 

Zo maak je het

  1. Doe een klein laagje water in de soeppan en doe hierin de gesnipperde ui en fijn gesneden knoflook, gaar dit voor ongeveer 2 minuten en voeg dan 1 liter kokend water toe samen met de blokjes aardappel.
  2. Voeg daarna de kruiden en specerijen toe. 
  3. Doe de pindakaas in een mengbeker samen met de piment of Spaanse peper en de geweekte dadels. Pureer dit met een staafmixer of blender door elkaar en voeg het dan toe aan de soep samen met de paprikablokjes. Blijf goed roeren zodat de pindakaas goed opgenomen wordt.
  4. Laat dit lekker pruttelen zodat de pindakaas wat gaan binden, 5 minuten voordat het klaar is voeg je de fijngesneden bleekselderij blad toe.
  5. Als je het serveert schep dan de verse pinda's door de soep!

Eet smakelijk!


Woensdag geef ik een gratis Masterclass Healthy Vegan, hier ga ik in op olie, suiker, fruit, suppletie en
hoe je een gezonde maaltijd bouwt. Wil je er bij zijn? Geef je hier dan op!

 

 

 

Volg je ons al?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Merel
een maand geleden

Waar koop je fenegriek of bedoel je fenegriek poeder?