Italiaanse tomatensoep met verse tomaten en basilicum

Gepubliceerd op 29 november 2020 om 10:00

Wij aten vroeger heel vaak soep op zondag en daaruit kwam het idee om de komende weken iedere zondag een lekkere soep te plaatsen. Lekker in de ochtend maken en je hebt de hele dag die heerlijke kruidige geur van soep in huis. Dat is echt wel een mooie herinnering aan vroeger, maar tegelijkertijd willen we die herinnering ook aan onze kinderen mee geven. Extra leuk, je kunt heel veel groente kwijt in soep die kinderen anders waarschijnlijk niet zouden eten.

Deze Italiaanse tomatensoep maakte ik, Trientje, vroeger toen ik op een woongroep in de psychiatrie werkte waar ik de hoofdmaaltijd verzorgde en deze soep was zwaar favoriet! Lekker vers, makkelijk te maken en vol gezonde voedingsstoffen. Wekelijks werd deze soep wel gevraagd!

De havermelk zit er in voor een wat vollere smaak, maar je kunt het ook weglaten. Door tomatenpuree te gebruiken krijg je een wat mooiere kleur nog, maar ook hier geldt, je kunt het weglaten en een halve tomaat extra gebruiken. 

Gisteren verstuurden we trouwens ons kerstdiner en we hebben ontzettend veel lovende reacties gehad, zoek jij ook nog inspiratie voor kerst? Je kunt het gratis aanvragen via deze link en krijgt het direct in je mailbox!

Dit heb je nodig (voor 2 a 3 koppen)

4 tomaten, in blokjes
1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
2 teentjes knoflook
1/2 prei
2 uien
2 theelepels oregano
1 liter water
6 verse blaadjes basilicum
50 ml havermelk (klik hier voor een lekker recept om zelf te maken)
Peper en Keltisch Zeezout naar smaak

Zo maak je het

  1. Snipper de uien en doe een beetje water in een soeppan en gaar hierin de ui samen met de uitgeperste knoflook.
  2. Voeg na 2 minuten de fijngesneden prei en de tomaten die je in blokjes hebt gesneden toe en schep dit lekker door elkaar
  3. Doe er de oregano bij en schep er de tomatenpuree door
  4. Voeg dan het liter water toe en schep alles even lekker door
  5. Doe er dan wat havermelk door en breng het op smaak met peper en Keltisch Zeezout
  6. Laat het even een minuut of 20 trekken door het zachtjes te laten pruttelen en klaar!
  7. Serveer het met een paar blaadjes verse basilicum voor een nog rijkere smaak.

 

Eet smakelijk!

 

Je krijgt nog 3 dagen 50% korting op de Healthy Vegan Academy!
Wil jij gezond plantaardig eten? Dan omvat de academy alles wat je nodig bent!
Kookvideo's, weekschema's, dagmenu's, masterclasses en een community
.
Klik op bovenstaande link voor alle informatie!

 

 

Volg je ons al?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.