Pompoensoep met gember en speculaaskruiden

Gepubliceerd op 1 oktober 2020 om 12:45

Het is 1 oktober en oktober is wat ons betreft toch wel een beetje de maand van de pompoen en daarom hebben we vandaag deze heerlijke, ietwat spannende, pompoensoep voor jullie. Dat pompoen enorm gezond is, daar schreven we eerder al een blog over.

De combinatie van gember en deze speculaaskruiden maken dat het een heerlijke verwarmende soep is, ideaal voor de herst- en wintermaanden. Wij gebruikten de Jonnie Boer speculaaskruiden van Euroma omdat deze mengeling van kruiden een heerlijke toevoeging brengt aan de soep en anders is dan sommige speculaas- en koekkruiden. Dit is niet gesponsord, we gebruikten deze speculaaskruiden zelf ook voor het eerst, maar echt een aanrader!

Wat ook heel handig is, is dat deze soep echt heel makkelijk is om te maken! Je hebt maar weinig ingrediënten nodig en toch heb je een heerlijke voedzame en verwarmende soep!

Dit heb je nodig (voor 2 koppen soep)

500 gram flespompoen
1 liter water
1 ui
1 volle eetlepel geraspte (verse) gember
1 theelepel speculaaskruiden 

Zo maak je het

  1. Doe de helft van het water met de klein gesneden pompoen, ui en verse gember in een pan en breng dit aan de kook.
    Laat het zachtjes pruttelen voor ongeveer 15-20 minuten, totdat de pompoen gaar is.
  2. Voeg dan de speculaaskruiden toe en pureer alles een staafmixer en voeg dan de rest van het water toe.
  3. Meng alles nog een keer met de staafmixer en serveer het evt. met wat extra speculaaskruiden als topping.

Eet smakelijk!

 

Op zoek naar meer heerlijke recepten? Klik dan hier voor meer informatie!

Ons Healthy Vegan e-kookboek is vernieuwd en geheel whole food plant-based!

 

 

VOLG JE ONS AL?


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.