Venkelsoep met bloemkool

Gepubliceerd op 28 augustus 2020 om 12:00

Venkel is nu nog in het seizoen, dus deze venkelsoep kan nog mooi! Venkel is een lekkere gezonde groente met een typische en ietwat uitgesproken smaak. Het bevat ruim kalium, hierdoor is het ook licht vochtafdrijvend en ook is het een groente die rijk is aan calcium, ijzer en jodium. Stuk voor stuk belangrijke mineralen. 

Doordat venkel en bloemkool vitamine C bevatten wordt de ijzer ook beter opgenomen. Venkel bevat ook betacaroteen, wat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A.  Al met al een soep boordevol gezondheid. 

Het is een lichte soep, dus als je het als maaltijd wilt gebruiken kun je er bijvoorbeeld een lekkere salade bij serveren. 

Dit heb je nodig (voor een pan soep, 3 a 4 personen)

1 venkelknol
8 grote bloemkoolroosjes 
1 theelepel fenegriek
2 cm verse gember
1 zakje 100% venkelthee
1 liter water
200 ml water + 50 gram havermout (staven)
Peper en zout naar smaak

Zo maak je het

1. Zet een liter water op het vuur en doe hierin de gesneden venkel en bloemkoolroosjes.
2. Breng dit goed aan de kook en voeg dan de fenegriek en het zakje venkelthee toe. 
3. Laat dit meekoken en doe dan het havermout water bij.
4. Als laatste doe je de verse gember erbij en laat de soep gaar koken zodat de smaken opgenomen kunnen worden.
Naar smaak kun je peper en zout toevoegen.
5. Pureer de soep grof, zodat je nog kleine stukjes overhoudt. Dat geeft een lekkere bite.
6. Serveer de soep met een beetje peper 

Eet smakelijk!

 

Alles weten over whole food plant based eten?
We geven regelmatig online Masterclasses over dit onderwerp!

 

Volg je ons al?


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.