Venkelsoep met bloemkool

Gepubliceerd op 28 augustus 2020 om 12:00

Deze venkel-bloemkoolsoep is een heerlijke soep die niet alleen super lekker is, maar ook nog eens super gezond!! Venkel is een lekkere gezonde groente met een typische en ietwat uitgesproken smaak. Het bevat ruim kalium, hierdoor is het ook licht vochtafdrijvend en ook is het een groente die rijk is aan calcium, ijzer en jodium. Stuk voor stuk belangrijke mineralen. 

Doordat venkel en bloemkool vitamine C bevatten wordt de ijzer ook beter opgenomen. Venkel bevat ook betacaroteen, wat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A.  We hebben de verbeterde receptuur voorzien van anijszaad en dat is niet alleen een bijzonder lekkere toevoeging, maar wist je dat anijszaad ook bomvol voedingstoffen zit? Het bevat veel eiwit, voedingsvezel, het is ontzettend ijzerrijk (37 mg per 100 gram, dus zelfs bij 10 gram krijg je lekker wat ijzer binnen) en zit bomvol calcium. Al met al is het een soep boordevol gezondheid. 

Het is een lichte soep, dus als je het als maaltijd wilt gebruiken kun je er bijvoorbeeld een lekkere salade bij serveren. 

Dit heb je nodig (voor een pan soep, 3 a 4 personen)

1 venkelknol
1/4 bloemkool, in roosjes
1 theelepel fenegriek
2 cm verse gember
1 zakje 100% venkelthee
1/2 theelepel anijszaad
1 liter water
200 ml water + 50 gram havermout (staven)
Peper en zout naar smaak

Zo maak je het

1. Zet een liter water op het vuur en doe hierin de gesneden venkel en bloemkoolroosjes.
2. Breng dit goed aan de kook en voeg dan de fenegriek en het zakje venkelthee toe. 
3. Laat dit meekoken en voeg dan het havermout-water toe
4. Als laatste voeg je de verse gember en anijszaad toe en laat de soep gaar koken zodat de smaken opgenomen kunnen worden.
Naar smaak kun je peper en zout toevoegen.
5. Pureer de soep grof, zodat je nog kleine stukjes overhoudt. Dat geeft een lekkere bite.
6. Serveer de soep met een beetje peper en wat anijszaad. 

Eet smakelijk!

 

Alles weten over gezond plantaardig eten?
We geven volgende week meerdere GRATIS online Masterclasses over dit onderwerp,
klik hier voor alle informatie!

 

Volg je ons al?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.