Kikkererwten-noodlesoep met Chinese kool

Gepubliceerd op 3 april 2020 om 16:26

Deze soep is een echte healthy soep, met veel specerijen en ontzettend veel groenten.
Als je hem echt healthy wilt hebben moet je wel even goed kijken welk soort noodles je gebruikt! Bruine rijstnoodles zijn glutenvrij en als je gewone noodles gebruikt is volkoren toch de beste versie. Ook zijn er varianten van zilvervliesrijst. 

Hoe je het ook maakt, deze soep is echt wel de moeite waard! Ook nog eens heel makkelijk om te maken!

Dit heb je nodig

2 grote bladeren Chinese kool in reepjes gesneden
¼  wit van de prei in reepjes gesneden
½ winterpeen in reepjes gesneden
¼ paprika in reepjes gesneden
1 ui in ringen gesneden
1 teentje knoflook uitgeperst
Sap van ¼ citroen
2 porties noodles (healthy is bijv. bruine noodles (= ook glutenvrij) of volkoren noodles)
3 eetlepels kikkererwten uit blik
7 dl water
Zout/peper
3 eetlepels kokosolie (of zonnebloem olie)

Specerijen mengsel maak je van 
½ theelepel kurkuma
½ theelepel komijnpoeder
½ theelepel  kardemompoeder
¼ theelepel nootmuskaat
½ theelepel kaneelpoeder
½ theelepel fenegriek

Zo maak je het
Doe de olie in een kookpan, zet deze op half hoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit even kort aan. Voeg nu de prei en wortel toe en bak deze ook even kort mee. Zet het vuur laag en voeg het specerijenmengsel toe en laat dit voor 3 minuten mee trekken. Voeg nu het water toe en zet het vuur hoog. Breng het aan de kook en laat het voor 10 minuten koken. Bereid de noodles volgens de verpakking. Voeg na 10 minuten  de kool, de paprika en de noodles toe. Laat dit even 3 minuten doortrekken en doe er als laatste de citroensap bij .

 

Wil je meer healthy vegan? Klik op onderstaande button om gratis lid te worden van onze Facebookgroep.

Reactie plaatsen

Reacties

Anke van den Brink
2 maanden geleden

mmmmm


«   »