Groentesoep met tomaat

Gepubliceerd op 20 maart 2020 om 09:49

In deze onzekere tijden kunnen we niet zoveel doen, maar wel goed voor ons zelf zorgen. Met deze soep zorg je zeker goed voor jezelf!
Gisteren gaven we de tip op Facebook om eten in te vriezen, dit is beter dan massaal te hamsteren, deze soep is ook zeer geschikt om in te vriezen. De soep zit boordevol gezonde voedingsstoffen en is super simpel om te maken. 

Dit heb je nodig (voor 4 koppen)
1/2 bloemkool
1/2 broccoli
3 tomaten

1 blikje tomatenpuree
1 prei
1 ui
2 wortels
2 volle theelepels rozemarijn
2 volle theelepels oregano
1 teentje knoflook
2 blokjes groentebouillon
Zout en peper naar smaak

Zo maak je het
Snij de groenten fijn en begin met de ui en knoflook aan te zetten in een klein beetje water in de soeppan. Voeg vervolgens de gesneden bloemkool, prei en wortels toe. Als dit heeft gebakken, voeg dan ook de gesneden tomaten en tomatenpuree toe. Als alles lekker heeft gebakken, voeg je 1,5 liter water toe en breng je dit aan de kook. Als het kookt voeg je de groentebouillonblokjes toe en ook de rozemarijn en oregano Laat het goed doorkoken. Pureer het vervolgens, zodat je een gebonden soep krijgt. Of je het helemaal fijn pureert of wat fijne groenten er in laat, is natuurlijk aan jezelf. Als het gepureerd is voeg je de roosjes broccoli toe en laat het dan nog 15 minuten op laag vuur lekker doorpruttelen.

Voor het lekkerste resultaat, laat je het even staan en warm je het later weer op. Dan hebben alle smaken de tijd gehad om lekker door te trekken.

Eet smakelijk!

 

Laat weten wat je van het recept vindt!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deel het recept gerust met anderen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »