Vegan champignonsoep met lavas

Gepubliceerd op 7 maart 2020 om 10:55

 

We waren al een tijdje bezig om een lekkere soep weer online te zetten en dit is er eentje die zeker hier thuis hoort!
Lekker, voedzaam en ontzettend makkelijk om te maken. Champignons zijn calorie en vetarm en zijn rijk aan meerdere vitaminen, mineralen en bevat daarnaast een hoop vezels.

Wij gebruikten kastanjechampignons, puur omdat deze nog meer smaak afgeven, maar gebruik je liever witte, dan kan dat natuurlijk ook prima. Je krijgt - uiteraard - wel een andere kleur soep dan, maar de smaak is even goed heerlijk!

Een lekker soepje dus en handig als je weinig tijd hebt (of geen zin om lang in de keuken te staan).

 

Aantal: 3-4 koppen TIjdsduur: 20 minuten

Dit heb je nodig

1,3 liter water
150 ml water + 50 gram havermout (staven)
1 bakje kastanje champignons (250 gram), in blokjes gesneden (houd 2 champignons apart voor de garnering)
1 ui, fijn gesneden
1 theelepel Keltisch Zeezout
2 takjes lavas, fijn gesneden
2 teentjes knoflook
2 takjes rucola, voor de garnering
Peper naar smaak

Zo maak je het

  1. Zet een soeppan op, doe er een klein beetje water  in en voeg dan de ui, samen met de knoflook toe. 
  2. Doe er vervolgens de champignons bij en laat het 2 minuten garen.
  3. Giet er dan het water bij en breng dit aan de kook de theelepel zout. Als het eenmaal kookt voeg het haverwater (met de havermout) toe,
    laat het vervolgens goed doorkoken.
  4. Voeg dan ook de lavas toe en laat het nog zo'n 10 minuten op middelhoog vuur wat doortrekken. Ondertussen kun je de 2 champignons die je apart hebt gehouden in plakjes snijden en in een bakpan garen met wat water.

Serveer de soep in een kom en garneer het af met de gebakken champignons en de fijngesneden rucola.

Eet smakelijk!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »