Vegan champignonsoep met lavas

Gepubliceerd op 7 maart 2020 om 10:55

We waren al een tijdje bezig om een lekkere soep weer online te zetten en dit is er eentje die zeker hier thuis hoort!
Lekker, voedzaam en ontzettend makkelijk om te maken. Champignons zijn calorie en vetarm en zijn rijk aan meerdere vitaminen, mineralen en bevat daarnaast een hoop vezels.

Een lekker soepje dus en handig als je weinig tijd hebt (of geen zin om lang in de keuken te staan)

 

Dit heb je nodig
1,3 liter water
150 ml haverdrink
1,5 eetlepel maizena
1 bakje champignons (250 gram), in blokjes gesneden (houd 2 champignons apart voor de garnering)
1 ui, fijn gesneden
3/4 groentebouillonblokje
2 takjes lavas, fijn gesneden
1 teentje knoflook
1/2 bosui, voor de garnering

Zo maak je het

Zet een soeppan op, doe er een klein beetje water  in en voeg dan de ui, samen met de knoflook toe. 
Doe er vervolgens de champignons bij en laat het 2 minuten garen. Giet er dan het water bij en breng dit aan de kook met het bouillonblokje erin. Als het eenmaal kookt voeg je haverdrink toe en maak je van de maizena met een beetje water een papje en voeg dit dan ook toe. Laat dit eerst goed koken, mocht je het dan nog iets te dun vinden, kun je nog een halve lepel extra toevoegen.

Voeg dan ook de lavas toe en laat het nog zo'n 10 minuten op middelhoog vuur wat doortrekken. Ondertussen kun je de 2 champignons die je apart hebt gehouden in plakjes snijden en in een bakpan garen met wat water.

Serveer de soep in een kom en garneer het af met de gebakken champignons en in kleine ringetjes gesneden bosui.

 

Eet smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »