Indiase pompoensoep

Gepubliceerd op 16 november 2019 om 19:45

Deze pompoensoep bevat een vleugje kerrie en dat maakt hem erg lekker van smaak. Pompoen hoort echt bij de herfst en is ook nog eens heel erg gezond. Deze soep is in alle opzichten gezond, alle ingrediënten zijn puur natuur en rijk van smaak.

Dit heb je nodig 

1 flespompoen
2 uien

1/2 prei

3 winterpenen

1,5 theelepel kerrie

2 laurierblaadjes 

1 groentebouillontablet

1,5 liter water

Optioneel: kokosroom

Zo maak je het

Zet de pan met het water aan en voeg hier de groentebouillon aan toe. Laat dit geheel even koken en snijdt ondertussen de pompoen, wortel, prei en ui. 

Voeg de groenten toe aan de bouillon én leg ook de blaadjes laurier in de pan. Laat het geheel 25 minuten koken en voeg dan de kerrie toe. Laat het nog 2 minuten op wat lager vuur doorpruttelen. 

Zet het vuur uit en zet dan de staafmixer in de pan om er een gebonden soep van te maken. De soep heeft al een wat romige textuur, maar vind je room lekker in de soep, dan kun je kokosroom toevoegen als je de soep serveert. 

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.