Knolselderijsoep met gebakken champignons

Gepubliceerd op 16 november 2019 om 19:31

Dit is een heerlijke soep en simpel om te maken.
Je hoeft geen keukenprinses te zijn om deze soep te maken en het mooiste is het staat zo op tafel! 
Daarnaast nog eens super voedzaam en gezond.

Dit heb je nodig
2 teentjes knoflook
500 gram knolselderij
250 gram zoete aardappel, geschild
2 groentebouillonblokjes
400 ml kokosmelk
100 gram champignons

Zo maak je het

Pel de teentjes knoflook en hak het fijn. Snijd de knolselderij en zoete aardappel in blokjes.

Zet een (soep)pan op en doe hierin wat olie. Bak kort de knoflook aan en doe vervolgens de knolselderij erbij. Bak het even 5 minuutjes, goed blijven doorroeren en doe er vervolgens 750 ml water bij. Breng het aan de kook en voeg hier ook de kokosmelk, groentebouillon en zoete aardappel aan toe.

Kook het geheel 12 tot 15 minuten, bak ondertussen de champignons. Als de soep klaar is doe het dan in een blender en schenk het vervolgens in een soepkom. Garneer het geheel af en met de gebakken champignons en klaar!

Eet smakelijk!

 

Laat weten wat je van het recept vindt!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deel het recept gerust met anderen!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.