Volkorenbrood dippers

Gepubliceerd op 22 mei 2020 om 18:00

Vanaf nu snack friday, iedere week een lekker snackrecept zo voor het weekend.

Op zoek naar een lekkere snack voor het weekend? Dan zijn deze brooddippers ideaal!
Ze zijn snel klaar, lekker om te eten en met welke dip dan ook heel erg lekker! Ook met de zaadjes bovenop kun je lekker variëren.

Aantal: 2 personen Bereidingstijd: 5 minuten Oventijd: 10 minuten

Dit heb je nodig 
75 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram volkorenmeel
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 avocado
50 ml water
Provençaalse kruiden
Zout en peper
Sesamzaad
Vocht van kikkererwten 

Zo maak je het
1) Pureer de avocado met de 50 ml water tot een papje.
2) Meng vervolgens het zelfrijzend bakmeel, de volkorenmeel, bakpoeder en kruiden goed door elkaar en meng dit met het avocado-papje.
3) Kneed dit tot een mooi deegje, is het iets te stevig, dan kun je wat water toevoegen
4) Rol het uit tot een lap van 2 a 3 mm dik en snij er dan driehoekjes of rondjes uit. Smeer dit in met wat kikkererwtenvocht en strooi er wat sesamzaadjes over.
5) Bak het af op 200 graden voor 8 a 10 minuten
6) Serveer ze met wat kruidenolie, wil je olievrij? Dan kun je ook kiezen voor home made hummus.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«