Zelf aardappelkroketjes maken (voor in de oven)

Gepubliceerd op 16 mei 2020 om 17:00

Ik hou van aardappelkroketjes, maar in die van de winkel zitten altijd ongelofelijk veel ingrediënten. Daarom besloot ik ze zelf te maken voor in de oven. Het was vooral spannend of ze ook een lekkere bite zouden krijgen, maar dat is gelukt!

Ze waren heerlijk en dat vonden Demi en Jip ook, ze vonden het een feetje om te eten en Demi zei, deze zijn veel lekkerder dan die van de Albert Heijn. Dat is nog eens een mooi compliment vond ik!

Aantal 8 a 9 stuks Baktijd 25 minuten Bereidingstijd 30 minuten (inclusief kooktijd aardappelen)

Dit heb je nodig
300 gram aardappelen (zonder schil gewogen)
1 theelepel kikkererwtenmeel (gemengd met 3 theelepels water)
1/2 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel mosterd
15 gram bloem
4 eetlepels kikkererwtenvocht
3 eetlepels paneermeel (zonder toevoegingen)
Zout en peper naar smaak

Oven: voorverwarmen op 225 graden

Zo maak je het
1. Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar en stamp ze daarna tot puree door ze door een bolzeef te drukken.  Voeg aan de aardappelen het kikkererwtenmeel mengsel toe en de nootmuskaat, mosterd en peper en zout.  Als je dit hebt gedaan, vorm je ze tot kroketjes.

2. Doe dan in 1 bakje de kikkererwtenvocht met wat peper en zout en klopt dit een beetje door elkaar. Doe in een ander bakje de bloem en in nog een ander bakje de paneermeel. Haal dan de kroketjes een voor een, eerst door de bloem, dan door de kikkererwtenvocht (doe dit zorgvuldig zodat het overal vochtig is) en dan haal je het door de paneermeel. 

3. Vervolgens leg je ze op een bakplaat en zet je ze voor 25 minuten in de oven.

Serveer ze met een lekker sausje

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »