Gevulde bladerdeeghapjes

Gepubliceerd op 4 april 2020 om 11:00

Zin in een lekker hapje voor het weekend? Dit is een makkelijk te maken hapje, maar ontzettend lekker.
Wij hebben het gemaakt met diepvriesbladerdeeg, maar verse kan natuurlijk ook!

De een met tomatensaus en oregano is pizzastyle.
Je kunt ook eindeloos variëren met vullingen wat dat betreft. Ook erg leuk met kinderen om te maken. 

Demi & Jip vonden de hapjes in ieder geval erg lekker en ze zijn best kieskeurig, dus ze zijn een goed testpanel ;-).

Dit heb je nodig (voor 8 hapjes)
2 bladeren diepvriesbladerdeeg
1,5 eetlepel vegan pesto
1,5 eetlepel tomatensaus
2 handjes geraspte vegan mozzarella (bijv. Violife of Nature&moi)
1 theelepel oregano
1 cherrytomaatje in dunne reepjes gesneden

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de bladerdeeg ontdooien en besmeer dan een met de pesto en leg er de cherrytomaat-reepjes op en 1 handje mozzarella-style kaas. Rol het op. Pak dan de andere bladerdeegblad en besmeer deze met de tomatensaus, oregano en het andere handje mozzarella-style kaas. Rol deze ook op en snijdt dan beide rollen in vieren. Leg het dan met een van de open kanten op een bakplaat en druk het goed aan.

Zet het voor 18 minuten in de oven. Check het wel af en toe even, want als ze te donker worden zijn ze niet meer lekker.

Eet smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »