Zoete aardappelpannenkoekjes en zoetzure komkommersalade (vegan)

Gepubliceerd op 27 maart 2020 om 13:30

Deze zoete aardappelpannenkoekjes zijn echt bijzonder lekker en gezond. Je kunt ze zelfs als ontbijt (zou de ketchup dan wel weglaten ;-)) eten voor een powerstart van je dag. Maar ook als snack of lunch zijn ze erg lekker.  Kikkererwtenmeel is erg rijk aan eiwitten en gewoon te koop bij de Albert Heijn of andere supermarkten (meestal in het alternatieve schap). 

Makkelijk te maken en ook bij kids erg in trek, vanwege de zoete smaak die de zoete aardappelen geven.

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

Voor de zoete aardappelpannenkoekjes 
2 middelgrote zoete aardappels (geschild en grof geraspt)
4 eetlepels havermelk
4 eetlepels kikkererwtenmeel
4 eetlepels aquafaba, niet opgeklopt
Zout/peper/Italiaanse kruiden

 Voor de komkommersalade
1 hele komkommer
1 ui (fijn gesnipperd)
100 ml azijn
100 gram 2 eetlepels agave siroop
¼ theelepel zout
1 volle eetlepel mosterd
50 ml zonnebloemolie 

Zo maak je het
Meng de geraspte zoete aardappels met de kikkererwtenmeel, havermelk en aquafaba. Voeg vervolgens de zout, peper en Italiaanse kruiden toe naar smaak. Pak een bakpan met een goede anti-aanbaklaag (en als je die niet hebt, doe er dan ruimschoots olie in) met een klein beetje olie en maak van het zoete aardappelmengsel kleine hoopjes in de pan en druk ze goed plat met een lepel of spatel. Bak ze dan in ongeveer 3 minuten per kant op middelhoogvuur knapperig en gaar.

Je kunt ze serveren met wat ketchup. 

De komkommer salade maak je door de hele komkommer in dunne plakjes te snijden of  te schaven. Voeg hier de gesnipperde ui aan toe. 
Doe de agavesiroop, mosterd en azijn in een apart bakje en roer dit even goed door elkaar. Voeg dan de olie toe en roer het dan door de komkommer met ui. Het lekkerste resultaat is als je het een uurtje in de koelkast zet (voor het ultieme resultaat maak je het een dag van te voren)

 

Eet smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »